Jeanne Vandekerckhove (92) uit de Sasputstraat in Ruddervoorde stierf zondagmorgen na een zware woningbrand.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeanne Vandekerckhove (92) uit de Sasputstraat in Ruddervoorde stierf zondagmorgen na een zware woningbrand. © Bart Boterman

“Ze heeft een lang en mooi leven gehad. Maar zo mocht ze niet aan haar einde komen”: Jeanne (92) sterft in zware woningbrand

RuddervoordeJeanne Vandekerckhove (92) uit Ruddervoorde heeft altijd gezegd dat ze thuis wou blijven wonen tot het einde van haar dagen. Een rusthuis was niets voor Jeanne. Haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen blijven nu verweesd achter, nadat ze zondag het leven liet in een verwoestende woningbrand.  “Toen we mama vonden, brandde haar kledij nog”, getuigt dochter Krista, die nog sterk onder de indruk is van de feiten.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Na uitbreiding onder ‘t Zand lonkt Interparking naar achterkant Brugse station voor nieuwe ondergrondse parking: “Eerste locatie die in aanmerking komt”
  Brugge

  Na uitbrei­ding onder ‘t Zand lonkt Interpar­king naar achterkant Brugse station voor nieuwe ondergrond­se parking: “Eerste locatie die in aanmerking komt”

  Het parkeerbedrijf Interparking heeft interesse om een ondergrondse parkeergarage met 7 (!) bouwlagen te creëren op de plaats van de huidige Oesterparking aan de achterkant van het station in Brugge. De huidige parking telt 150 plaatsen, maar zou kunnen groeien tot 700 plaatsen met een park op de plek waar nu de wagens staan. “Maar eerst afwachten wat de uitbreiding van 't Zand teweeg brengt", zegt burgemeester Dirk De fauw.