Marino Moenaert op zijn wijngaard in Oostkamp.
Volledig scherm
Marino Moenaert op zijn wijngaard in Oostkamp. © Benny Proot

Wijnhuis Mérula stelt eigen rosé voor: “Een uitstekende aperitief- en terraswijn met zomerskarakter”

Oostkamp/BruggeHet Oostkampse wijnhuis Mérula lanceert vlak voor Moederdag een eigen roséwijn. Wijnbouwer Marino Moenaert plant ondertussen ook bijna 15.000 extra stokken aan op het domein van de Blauwe Zaal in Brugge. “We zetten opnieuw enkele mooie stappen voorwaarts”, zegt hij.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Marino Moenaert van Mérula-wijnen in Oostkamp: “Die verrassing op het gezicht van de klanten, daar doe ik het voor”
  PREMIUM

  Marino Moenaert van Mérula-wij­nen in Oostkamp: “Die verrassing op het gezicht van de klanten, daar doe ik het voor”

  De tijd dat alleen in Bordeaux of in de Rhônevallei goede wijn wordt gemaakt, ligt achter ons. Er zijn in onze provincie ondertussen meer dan 30 wijnmakers te vinden. En de kwaliteit wordt elk jaar beter, laten we ons graag vertellen. Wij trekken deze zomer op pad door West-Vlaanderen voor vijf portretten van wijnmakers. Mensen met liefde voor het vak, mensen met een speciaal verhaal. Voor onze derde aflevering trekken we naar Oostkamp, waar Marino Moenaert (48) al 10 jaar Mérula-wijnen bouwt. En intussen groeien er ook al druiven in Koekelare en Brugge. 
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.