De politie Het Houtsche deed de vaststellingen bij het ongeval.
Volledig scherm
De politie Het Houtsche deed de vaststellingen bij het ongeval. © Mine Dalemans

Wielertoerist (55) zwaargewond na aanrijding door Jaguar

RuddervoordeIn de Vrijgeweidestraat in Baliebrugge, bij Ruddervoorde, is zondagmiddag een wielertoerist zwaargewond geraakt bij een ongeval. De 55-jarige man uit Oostkamp werd op zijn koersfiets aangereden door een Jaguar.

 1. Gewapende man met psychische problemen verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden moeten hem overmeesteren
  Torhout

  Gewapende man met psychische problemen verschanst zich urenlang in woning: speciale eenheden moeten hem overmeeste­ren

  In de Rembrandtlaan in Torhout heeft een man zich dinsdagnamiddag urenlang verschanst in zijn woning. De twintiger bedreigde de politie met een mes en wilde niet naar buiten komen. De opgeroepen speciale eenheden (DSU) konden de bewoner uiteindelijk overmeesteren. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik heb nooit gedacht dat zoiets hier kon gebeuren”, reageert een buurtbewoonster.
 2. Aftellen naar 14de Bierfestival kan beginnen: “De nieuwe locatie en een nieuwe datum geven ons vleugels”
  Brugge

  Aftellen naar 14de Bierfesti­val kan beginnen: “De nieuwe locatie en een nieuwe datum geven ons vleugels”

  Het 14de Bierfestival, de hoogmis van het Brugse gerstenat, keert in 2022 na twee jaar terug op de evenementenkalender. Het Meeting- en Convention Centre (BMCC) is voortaan de locatie, het weekend van 9 en 10 april de nieuwe datum. De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) huren de nieuwe locatie voor 45.000 euro. “Het is z’n geld meer dan waard, zo dichtbij het stadscentrum en de gezellige restaurantjes”, zegt Marc Vandepitte.
 3. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.