De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Proot

Vrouw steelt ruim 10.000 euro bij haar werkgever, maar vraagt vrijspraak: "Ze wilde het geld enkel lenen"

Oostkamp/BruggeEen 38-jarige vrouw uit Brugge riskeert in de Brugse rechtbank 6 maanden cel voor een diefstal bij haar werkgever. N.C. graaide een enveloppe met meer dan 10.000 euro mee in een Oostkampse garage, maar beweert dat ze het geld enkel wilde lenen.

 1. 870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel
  PREMIUM

  870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel

  Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor cheerleader. Zo zou een 45-jarige Duitser in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. “En dat terwijl de beklaagde al veroordeeld werd in zijn thuisland”, foeterde de advocate van het slachtoffer. Matthias S. riskeert nu 6,5 jaar cel. Maar mogelijk zijn er nog veel meer dan 28 slachtoffers.
  Brugge
 2. Administratief Centrum Sint-Andries ondergaat metamorfose van 8 miljoen euro: “Het wordt pilootproject voor onze stad”
  PREMIUM

  Administra­tief Centrum Sint-An­dries ondergaat metamorfo­se van 8 miljoen euro: “Het wordt pilootpro­ject voor onze stad”

  Acht miljoen euro: zoveel kost het nieuwe administratief centrum in Sint-Andries. De stad Brugge koos voor een combinatie van renovatie én nieuwbouw. Vanaf begin 2025 moet het nieuwe gebouw onderdak bieden aan een deel van de Brugse politie en een aantal stadsdiensten. “Er is bij de werken veel aandacht voor energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie", zegt schepen Minou Esquenet (CD&V).
  Brugge
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Van optredens van bekende artiesten en live radio tot springen van metershoge constructie: Brugge trekt JEZ!-feestweek op gang

  Van optredens van bekende artiesten en live radio tot springen van metershoge construc­tie: Brugge trekt JEZ!-feest­week op gang

  Bekende artiesten die het beste van zichzelf gaven op een podium, tal van verzoeknummers die werden afgespeeld vanop een varende radiostudio en zelfs een attractie voor de avonturiers onder ons. Brugge heeft de allereerste JEZ!-feestweek, de opvolger van Rode Neuzen Dag, meteen goed afgetrapt. De stad zorgde voor een leuke verrassing met de overhandiging van een vette cheque voor het goede doel en het publiek genoot met volle teugen van de gratis optredens.
  Brugge
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.