Het domein De Valkaart is 50 jaar in het bezit van de gemeente.
Volledig scherm
Het domein De Valkaart is 50 jaar in het bezit van de gemeente. © Benny Proot

Vlaamse kermis voor 50 jaar De Valkaart: "Ook alle winnaars van een Gouden Merel worden uitgenodigd”

OostkampHet domein De Valkaart in Oostkamp bestaat dit jaar 50 jaar. De plaatselijke Erfgoedraad viert dit eind deze maand met een Vlaamse kermis. “Daarbij zullen ook alle winnaars van een Gouden Merel worden uitgenodigd”, vertelt Jan Demulder.

 1. Grote rommelmarkt tijdens Ruddervoorde Kermis
  Ruddervoorde

  Grote rommel­markt tijdens Ruddervoor­de Kermis

  Traditioneel vindt tijdens het laatste weekend van september de kermis plaats in Ruddervoorde. Vrijdagavond was er al een filmavond voor de jeugd en bracht de Nederlandse actrice Mareille Lahohm haar theaterstuk ‘PLUS’. Vandaag kan je koopjes doen op de talrijke stands van de rommelmarkt in de Torhoutsestraat en omgeving. Een aantal lokale verenigingen, waaronder Dogs 4 Life, Judoclub Ruddervoorde, scouts Ruddervoorde en VOSOG en BfitBfun zijn ook present.
 2. Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprinses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Vanuit de Filipijnen verhuisde Claire (23) naar ons land, nu is de keukenprin­ses het mooiste meisje van West-Vlaanderen: “Ik droom van een eigen restaurant”

  “Ik kreeg honderden felicitaties, waaronder een heel pak uit de Filipijnen.” Claire Lansenebre (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen, is een meisje met een verhaal. In de Filipijnen - haar vroegere thuisland - was ze al eens finaliste van Miss Teen Filipina. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar mama en zus naar België. “Een cultuurshock, maar ik ben dankbaar voor alle kansen die ik kreeg", zegt Claire, die wel net haar job bij Knokkes bekendste horecazaak is kwijtgespeeld.