De 40-jarige man uit Hertsberge stormde op het koppel af met een ijzeren staaf in het midden van de E40.
Volledig scherm
PREMIUM
De 40-jarige man uit Hertsberge stormde op het koppel af met een ijzeren staaf in het midden van de E40. © HLN

Verkeersagressor (40) die koppel klemreed op E40 wil opgenomen worden in psychiatrie: “Hij heeft nadien nog een uur zitten nadenken in zijn wagen”

Hertsberge/LoppemDe 40-jarige man uit Hertsberge die anderhalve week geleden een koppel klemreed op de E40 heeft zich na de feiten langs de kant van de weg geparkeerd en is daar een uur lang blijven staan. K.B. reed nadien naar huis en kroop doodleuk in zijn bed. Volgens zijn advocaat kon hij de druk op zijn schouders niet meer aan, waardoor een opname in de psychiatrie zich opdringt. “Hij heeft echter nooit mensen willen doden”, zegt meester Toon Deschepper.

 1. Dolgedraaide man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehouden op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”
  Zedelgem/Beernem/Brugge

  Dolgedraai­de man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehou­den op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”

  De 40-jarige man uit Oostkamp die vorige week een koppel van de baan probeerde rijden op de E40, is aangehouden op verdenking van poging doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwetgeving. Dat bevestigt het parket van Brugge. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. Daarvoor probeerde hij hen al meermaals van de baan af te rijden. Het parket tilt zwaar aan de feiten. “Het gaat om ronduit crimineel gedrag met potentieel dodelijke afloop voor de slachtoffers en andere voertuigen”, zegt procureur Frank Demeester.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: “Persoonlijke, familiale omstandigheden deden stoppen doorslaan”
  PREMIUM
  Oostkamp/Kortenaken

  Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: “Persoon­lij­ke, familiale omstandig­he­den deden stoppen doorslaan”

  De 40-jarige man die vorige week door het lint ging op de E40, is zelf heel erg geschrokken van de beelden. Dat vertelde hij aan zijn advocaat. Persoonlijke omstandigheden in de familiale sfeer deden bij hem de stoppen doorslaan. Zijn slachtoffers houden nog steeds slapeloze nachten over aan de verkeersagressie en stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “We zijn opgelucht dat die kerel is aangehouden. Het kon véél erger afgelopen zijn. Ik hoop dat die man nooit meer in het verkeer komt.”