De 40-jarige man uit Oostkamp stormde op het koppel af met een ijzeren staaf te lijf op de E40
Volledig scherm
PREMIUM
De 40-jarige man uit Oostkamp stormde op het koppel af met een ijzeren staaf te lijf op de E40 © HLN

Veertiger die door het lint ging op E40 toont spijt: “Persoonlijke, familiale omstandigheden deden stoppen doorslaan”

Oostkamp/KortenakenDe 40-jarige man die vorige week door het lint ging op de E40, is zelf heel erg geschrokken van de beelden. Dat vertelde hij aan zijn advocaat. Persoonlijke omstandigheden in de familiale sfeer deden bij hem de stoppen doorslaan. Zijn slachtoffers houden nog steeds slapeloze nachten over aan de verkeersagressie en stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “We zijn opgelucht dat die kerel is aangehouden. Het kon véél erger afgelopen zijn. Ik hoop dat die man nooit meer in het verkeer komt.” 

 1. Dolgedraaide man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehouden op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”
  Zedelgem/Beernem/Brugge

  Dolgedraai­de man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehou­den op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”

  De 40-jarige man uit Oostkamp die vorige week een koppel van de baan probeerde rijden op de E40, is aangehouden op verdenking van poging doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwetgeving. Dat bevestigt het parket van Brugge. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. Daarvoor probeerde hij hen al meermaals van de baan af te rijden. Het parket tilt zwaar aan de feiten. “Het gaat om ronduit crimineel gedrag met potentieel dodelijke afloop voor de slachtoffers en andere voertuigen”, zegt procureur Frank Demeester.
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
 1. Shaun Vandecasteele (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”
  minivoetbal

  Shaun Vandecas­tee­le (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”

  Voor twee topklassers in het minivoetbal zit de Beker van België er al op. Een sterk WDP Rollegem schakelde Banden Nollet Aalter uit (5-4). Een nog grotere verrassing kwam er in een West-Vlaams onderonsje tussen MVC KBC Kortemark en derdeklasser PS Oostkamp. Een gehavend Kortemark kreeg geen vat op een supergemotiveerd Oostkamp en moest met 3-6 de duimen leggen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.