Familiedrama in Waardamme. Rechts: Chris Vanhaverbeke
Volledig scherm
PREMIUM
Familiedrama in Waardamme. Rechts: Chris Vanhaverbeke © Belga/RV

Vader die kinderen vermoordde, schreef nadien nog brief aan ex-vrouw: “Ik verdwijn van deze aardbol en neem de kinderen mee. Ik handel uit wraak”

WaardammeDe vader die zijn twee dochters drie weken geleden vermoordde in Waardamme in West-Vlaanderen, stuurde zijn ex-vrouw en schoonfamilie nog een brief. Handgeschreven en met zijn handtekening onderaan. “Ik ga van deze aardbol verdwijnen. Ik ga de kinderen meenemen. Ik handel uit wraak.” De brief kwam zes dagen na het drama toe. Chris Vanhaverbeke (44) zat toen al in de gevangenis.

 1. Moeder van vermoorde Maud (8) en Ona (5) reageert voor het eerst: “Verdriet en pijn zijn met geen pen te beschrijven”
  PREMIUM
  Oostkamp

  Moeder van vermoorde Maud (8) en Ona (5) reageert voor het eerst: “Verdriet en pijn zijn met geen pen te beschrij­ven”

  Astrid, de moeder van Maud (8) en Ona (5), de twee meisjes die woensdag werden vermoord door hun vader in Waardamme, reageert voor het eerst op de feiten. Daaruit blijkt dat Chris Vanhaverbeke (44) zijn vrouw recent ernstig bedreigde. De vrouw deed daar ook aangifte van. “Het verdriet en de pijn die ze nu voelen, is met geen pen te beschrijven", zegt haar advocaat Patricia Scheirlynck.
 2. Na familiedrama in Waardamme: had de situatie anders ingeschat moeten worden? “Elke rechter vraagt zich weleens af: was het juist om de kinderen mee te geven?”
  PREMIUM

  Na familiedra­ma in Waardamme: had de situatie anders ingeschat moeten worden? “Elke rechter vraagt zich weleens af: was het juist om de kinderen mee te geven?”

  Had de situatie anders ingeschat moeten worden? Het drama in Waardamme, waarbij een vader zijn twee dochtertjes om het leven bracht, is een moment om stil te staan bij echtscheidingen en hun delicate natuur. “Het risico taxeren is aartsmoeilijk”, getuigt een advocate familierecht. “Langs beide kanten hebben mensen soms het gevoel: de persoon waarmee ik getrouwd was, is opeens iemand anders.” Een gesprek over aangetekende brieven, transitieperiodes en de rol van familie.