De politie Het Houtsche nam dinsdag deel aan de flitsmarathon. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De politie Het Houtsche nam dinsdag deel aan de flitsmarathon. (illustratiebeeld) © Foto BELGA

Tien procent rijdt te snel tijdens flitsmarathon in Oostkamp, Beernem en Zedelgem

Ook de lokale politie Het Houtsche nam dinsdag deel aan de nationale flitsmarathon. In Oostkamp, Beernem en Zedelgem reden tien procent van de bestuurders te snel.

 1. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 1. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

  “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Oostkamp op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Oostkamp op dinsdag 20 oktober

  In Oostkamp zijn er op één dag 9 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 72 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oostkamp komt dat getal nu op 302 te liggen. Oostkamp heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement