Met de herfstmarkt zamelde VBS Sint-Pieter 2.350 euro in.
Volledig scherm
Met de herfstmarkt zamelde VBS Sint-Pieter 2.350 euro in. © RV

Sint-Pieterschool zamelt 2.350 euro in met herfstmarkt voor overstroomde school in Pepinster

OostkampDe Vrije Basisschool Sint-Pieter in Oostkamp heeft vrijdag een herfstmarkt georganiseerd om geld in te zamelen voor de heropbouw van de basisschool in Pepinster. Door de actie kan een mooi bedrag van 2.350 euro naar Wallonië worden gestuurd.

 1. Opvallende nieuwkomer in Brugse winkelstraat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbelevingswinkel
  Brugge

  Opvallende nieuwkomer in Brugse winkel­straat mikt niet op mensen, maar op honden: BuddyBites opent unieke pop-upbele­vings­win­kel

  Elke hond gezond en gelukkig maken: zo luidt de missie van BuddyBites, het bedrijf dat persoonlijke hondenvoeding maakt. De Belgische startup wil nog meer in contact staan met elk hondenbaasje en opent hiervoor een eerste fysieke pop-upbelevingswinkel voor honden in centrum Brugge. “Vaak staan hondenbaasjes niet stil bij de voeding die ze hun oogappel serveren", zegt oprichter Mattijs Brandt (26).
 2. Controle op coronapas lukt er moeilijk en er loopt geen kat, sluit kerstmarkt op ‘t Zand zondag alweer de deuren?: “We kiezen eieren voor ons geld”
  PREMIUM
  Brugge

  Controle op coronapas lukt er moeilijk en er loopt geen kat, sluit kerstmarkt op ‘t Zand zondag alweer de deuren?: “We kiezen eieren voor ons geld”

  Jarenlang hebben horeca-uitbaters en handelaars in Brugge gepleit voor een uitbreiding van de kerstmarkt op 't Zand en nu er eindelijk een kleine markt staat, lijkt het verhaal al na een week te stoppen. Verschillende kraamhouders hebben zich al teruggetrokken. “Dit is een koude douche, velen van ons hebben hier veel tijd en geld in geïnvesteerd”, zegt Nele Baum van Lollipop Wafels. “Het is niet de bedoeling dat de kerstmarkt alweer sluit”, zegt schepen Philip Pierins.
 3. Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”
  Oostkamp

  Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”

  Elke Robberechts (45) en Dominique Vandoorne (50) staan op zondag 19 december voor een laatste keer in hun Brasserie Zonnebloem in Moerbrugge. Na 18 jaar besliste het horecakoppel hun zaak over te laten. De nieuwe werken in de dorpskern bleken uiteindelijk de druppel. “Ons nog een keer aanpassen zien we niet meer zitten”, klinkt het. Elke en Dominique vonden intussen ook al een overneemster.