De Sint-Pieterschool in Oostkamp.
Volledig scherm
De Sint-Pieterschool in Oostkamp. © Google Street View

Sint-Pieterschool houdt kunstroute door Oostkamp met werken van leerlingen

OostkampAls ware kunstenaars stellen de leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Pieter dit weekend kunstwerken tentoon in het centrum van Oostkamp. Een kunstroute brengt wandelaars op zaterdag en zondag langsheen allerlei creaties: van mooie doeken tot een eigenzinnige compositie van geschilderde stoelen.

 1. Psychosociaal hulpverleningsnetwerk steunt Wingense G-werkingen
  Wingene

  Psychosoci­aal hulpverle­nings­net­werk steunt Wingense G-werkingen

  De gemeente Wingene organiseerde op hun evenementenplein een gezellig aperitiefmoment om haar coronavrijwilligers te bedanken. De vrijwilligers van het psychosociaal hulpverleningsnetwerk (PSH), die tijdens de eerste fase van de crisis het onthaal van de triagepost bemanden, maakten van de gelegenheid gebruik om de vergoeding die ze voor dit werk kregen, weg te schenken. Ze kwamen zelf met het idee om de opbrengst van 900 euro weg te schenken aan de G-werking van verschillende sportverenigingen in de gemeente.
 2. Minister Verlinden overschouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkelweer?
  Oostende

  Minister Verlinden over­schouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkel­weer?

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam woensdag haar troepen aanschouwen in Oostende: de federale politiemensen en ruiters die de kust komen versterken tijdens de zomer. De kustburgemeesters schreeuwden om hulp maar nu lijkt die extra inzet zelfs overbodig door het kwakkelweer. “We moeten inderdaad nog meer inzetten op flexibiliteit, want drukte is weersafhankelijk”, gaf de minister toe. Sommige kustburgemeesters vinden 28 extra politiemensen voor de hele kust dan weer een lachwekkend laag getal.