Voor onze restotip gingen we deze week langs bij het Italiaanse restaurant Il Faro in Oostkamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor onze restotip gingen we deze week langs bij het Italiaanse restaurant Il Faro in Oostkamp. © De Voogt

RESTOTIP. Il Faro in Oostkamp: “Een Italiaans restaurant zoals het hoort te zijn”

OostkampNa het verdwijnen van Michelangelo zat Oostkamp een tiental jaar zonder Italiaans restaurant. Pino Quaranta en z’n vrouw Maria Guglielmi brachten daar echter verandering in en kwamen zich met hun zaak Il Faro vestigen in de Stationsstraat. Wie er over de vloer komt, wordt even volledig ondergedompeld in de Siciliaanse sfeer. Met enkele traditionele streekgerechten op de kaart en een bijpassend streepje Italiaanse muziek. En ook aan pizza’s is er in Il Faro geen gebrek.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.