De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

“Papa is mama aan het verkrachten”: 12-jarige jongen belt zelf politie op in verkrachtingszaak, 31-jarige man riskeert 40 maanden cel

Een 31-jarige man uit Oostkamp riskeert 40 maanden cel voor de verkrachting van zijn eigen partner en herhaaldelijk partnergeweld. Het was de 12-jarige zoon van M.T. die vorig jaar zélf de politie belde om te melden dat papa mama aan het verkrachten was.

 1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot doden”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelij­ke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot do­den”

  In het Brugse assisenhof is Tommy Jonckheere (32) schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De jury volgde daarmee de stelling van de verdediging. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partij hadden tevergeefs om een veroordeling voor doodslag gevraagd. Donderdagavond kent de beschuldigde z'n straf. Hij riskeert maximaal 10 jaar opsluiting.
 2. Eerste match van de Belgen in EK-dorp in Zwevezele verloopt rustig: “Door de coronamaatregelen is de sfeer niet hetzelfde, maar voetbal zal mensen weer samen brengen”
  Zwevezele

  Eerste match van de Belgen in EK-dorp in Zwevezele verloopt rustig: “Door de coronamaat­re­ge­len is de sfeer niet hetzelfde, maar voetbal zal mensen weer samen brengen”

  Met ruimte voor vierhonderd supporters heeft Zwevezele het grootste EK-dorp in onze regio, maar tijdens de eerste match van de Rode Duivels, die we nochtans met 3-0 wonnen, bleef het in het Kasteelpark opvallend rustig. De 350 aanwezigen hielden zich - in bubbels van vier - netjes aan de regels. Supportersclub Red Devils Zwevezele blijft achter met gemengde gevoelens.