Ziphius Therapeutics, met CEO Chris Cardon (l.), overhandigde onder meer handgels aan het zwaar getroffen WZC Westervier.
Volledig scherm
Ziphius Therapeutics, met CEO Chris Cardon (l.), overhandigde onder meer handgels aan het zwaar getroffen WZC Westervier. © Benny Proot

Oostkamps biotechbedrijf ontwikkelt coronavaccin en schenkt intussen 1.500 handgels aan woonzorgcentra: “Willen onze verantwoordelijkheid opnemen”

Biotechbedrijf Ziphius Therapeutics uit Oostkamp is volop bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen corona. Om het onderzoek mee te financieren bracht de firma haar eigen handgels op de markt. 1.500 exemplaren werden woensdag weggeschonken aan drie zwaar getroffen woonzorgcentra in Kortrijk, Waregem en Sint-Kruis. “Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen”, zegt CEO Chris Cardon.

 1. Je keuken of winkel er als nieuw laten uitzien aan een betaalbare prijs? Oostkamps bedrijf renoveert interieurs met folie: “Een van de eersten in België”
  Oostkamp

  Je keuken of winkel er als nieuw laten uitzien aan een betaalbare prijs? Oostkamps bedrijf renoveert interieurs met folie: “Een van de eersten in België”

  Is je keuken nog te goed om weg te doen, maar wil je hem toch een make-over geven? Dan biedt Mathieu Clynckemaillie (29) uit Oostkamp misschien een uitweg. Met zijn bedrijf Renowrap geeft hij sinds kort interieurs een nieuwe look met behulp van... vinylfolie. “Veel goedkoper én beter voor het milieu”, zegt Mathieu. Kijk hieronder naar een opgefriste keuken.
 2. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.