De wandeling vindt plaats in de buurt van het kanaal Gent-Brugge-Oostende.
Volledig scherm
De wandeling vindt plaats in de buurt van het kanaal Gent-Brugge-Oostende. © photo news

Natuurpunt Oostkamp organiseert coronaproof wandeling door het kanaallandschap

Oostkamp/BeernemNatuurpunt Oostkamp organiseert op zondag 9 mei een wandeling door het kanaallandschap tussen Oostkamp en Beernem, de zogenaamde Vallei van de Zuidleie. Zowel voor gezinnen als voor geoefende wandelaars werd een coronaproof traject uitgestippeld.

 1. Verouderde noordvleugel van Stedelijke Academie krijgt opknapbeurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”
  Brugge

  Verouderde noordvleu­gel van Stedelijke Academie krijgt opknap­beurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”

  De noordvleugel van de Stedelijke Academie in de Katelijnestraat in Brugge krijgt een grondige opknapbeurt. Het verouderde deel krijgt – eindelijk – een liftkoker en ook het sanitair wordt aangepast aan de 21ste eeuw. “Dit zal zowel het comfort van de leerlingen, leerkrachten als de medewerkers verbeteren”, klinkt het bij de school. Maar het grote manco bij de kunstinstellingen in Brugge is daarmee nog niet opgelost.
 2. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)

  Tommy Jonckheere (32) heeft in het Brugse assisenhof zeven jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De Oostendenaar bracht zijn beste vriend op 6 oktober 2018 om het leven met een messteek in het hart. Volgens het hof en de jury had hij echter niet de intentie om het slachtoffer te doden. “Ik wil nog iets betekenen voor de opvoeding van mijn dochter", sprak Jonckheere in zijn laatste woord.