Keith Desmond Bodden (links), alias 'Sonny', en een collega bij de luchtmacht bij de Spitfire (ook onder).
Volledig scherm
Keith Desmond Bodden (links), alias 'Sonny', en een collega bij de luchtmacht bij de Spitfire (ook onder). © Benny Proot

"Mooi dat jullie oorlogshelden eren"

OOSTKAMPOOSTKAMP - Julio Machado (79) uit Jamaica heeft de Moerbrugse weide bezocht waar zijn oom in 1946 neerstortte met zijn gevechtsvliegtuig. Spitfire-piloot Keith Desmond Bodden streed tijdens WO II tegen de Duitsers, maar crashte daarna tijdens een vlucht van Duitsland naar Engeland. "Dit is een heel emotioneel moment", zegt Julio, die via internet in contact kwam met de Heemkundige Kring Oostkamp.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”