Milan Meert werd doodgestoken in de Oostkampse wijk Nieuwenhove.
Volledig scherm
Milan Meert werd doodgestoken in de Oostkampse wijk Nieuwenhove. © Proot/RV

Milan (15) werd doodgestoken met een bajonet, zo wijst DNA-onderzoek uit: “Binnenkort zou reconstructie plaatsvinden”

Oostkamp/BruggeBruggeling Milan Meert (15) werd twee maanden geleden doodgestoken met een bajonet. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen. Het wapen werd twee dagen na de moord teruggevonden bij een vriend van hoofdverdachte Jordy D. (19) in Oostkamp. De raadkamer verlengde vrijdagmorgen opnieuw de aanhouding van die laatste.

 1. Vrienden en familie van doodgestoken Milan Meert (15) getuigen: "Milan haalde kwajongensstreken uit. Maar hij had het hart op de juiste plaats”
  PREMIUM

  Vrienden en familie van doodgesto­ken Milan Meert (15) getuigen: "Milan haalde kwajongens­stre­ken uit. Maar hij had het hart op de juiste plaats”

  Familie en vrienden van Milan Meert (15) zijn formeel: “Milan was géén drugsdealer. Meer zelfs: hij gebruikte nooit drugs.” Toch stierf het 15-jarige slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid door een uit de hand gelopen deal in Oostkamp. De tiener kreeg vier steken, waarvan een fataal in het hart. “Al van jongs af aan bracht hij mij levenswijsheden bij, die ik nu nooit meer ga vergeten.”
 2. Ligt ripdeal aan oorzaak van steekpartij waarbij Milan (15) stierf? “Jordy stond nog 600 euro in het krijt”
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  Ligt ripdeal aan oorzaak van steekpar­tij waarbij Milan (15) stierf? “Jordy stond nog 600 euro in het krijt”

  De dodelijke steekpartij in Oostkamp, die vorig weekend het leven kostte aan Bruggeling Milan Meert (15), was mogelijk het gevolg van een ripdeal die eerder had plaatsgevonden. Dat blijkt althans uit de verklaring van verdachte Jordy D. (19), die zelf toegaf dat hij het slachtoffer of iemand uit z'n omgeving bestal. “Zijn opgekropte angst kwam tot uiting toen Milan hem raakte met die taser”, beweren zijn advocaten. Een reconstructie van de bewuste vrijdagavond.
 3. Link tussen dodelijke steekpartij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmilieu bedreigden ons”
  PREMIUM
  Assebroek/Oostkamp

  Link tussen dodelijke steekpar­tij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmili­eu bedreigden ons”

  De zaak rond de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15) in Oostkamp en de mogelijke ripdeal die eraan voorafging, blijft nazinderen in het drugsmilieu. Afgelopen nacht zijn in Assebroek bij Brugge twee wagens in brand gestoken voor een huis. De politie onderzoekt of er een link is tussen beide dossiers. “Milan woonde twee jaar geleden nog even in bij een van mijn zonen”, vertelt bewoner Marc Guidee, die opgelucht is dat hij het kan navertellen.