Milan Meert werd vorig weekend doodgestoken in de Oostkampse wijk Nieuwenhove.
Volledig scherm
PREMIUM
Milan Meert werd vorig weekend doodgestoken in de Oostkampse wijk Nieuwenhove. © Proot/RV

Ligt ripdeal aan oorzaak van steekpartij waarbij Milan (15) stierf? “Jordy stond nog 600 euro in het krijt”

Oostkamp/BruggeDe dodelijke steekpartij in Oostkamp, die vorig weekend het leven kostte aan Bruggeling Milan Meert (15), was mogelijk het gevolg van een ripdeal die eerder had plaatsgevonden. Dat blijkt althans uit de verklaring van verdachte Jordy D. (19), die zelf toegaf dat hij het slachtoffer of iemand uit z'n omgeving bestal. “Zijn opgekropte angst kwam tot uiting toen Milan hem raakte met die taser”, beweren zijn advocaten. Een reconstructie van de bewuste vrijdagavond.

 1. “Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft”: doodgestoken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrinkingsdood
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  “Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft”: doodgesto­ken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrin­kings­dood

  Ze ging afgelopen weekend meteen een bloemetje leggen op de plaats waar Milan Meert (15) werd doodgestoken. Niet verwonderlijk, want Marianne Steen (55) uit Oostkamp had zes jaar geleden zélf haar leven te danken aan de jonge Bruggeling. “Als hij en zijn vriend me toen niet gered hadden, was ik er wellicht niet meer geweest”, vertelt ze zwaar aangedaan.
 2. Vrienden en familie van doodgestoken Milan Meert (15) getuigen: "Milan haalde kwajongensstreken uit. Maar hij had het hart op de juiste plaats”
  PREMIUM

  Vrienden en familie van doodgesto­ken Milan Meert (15) getuigen: "Milan haalde kwajongens­stre­ken uit. Maar hij had het hart op de juiste plaats”

  Familie en vrienden van Milan Meert (15) zijn formeel: “Milan was géén drugsdealer. Meer zelfs: hij gebruikte nooit drugs.” Toch stierf het 15-jarige slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid door een uit de hand gelopen deal in Oostkamp. De tiener kreeg vier steken, waarvan een fataal in het hart. “Al van jongs af aan bracht hij mij levenswijsheden bij, die ik nu nooit meer ga vergeten.”
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. School doodgestoken Milan (15) in diepe rouw na tragisch overlijden: “Hij was een prachtige jongeman met een enorm potentieel”
  PREMIUM
  Brugge/Oostkamp

  School doodgesto­ken Milan (15) in diepe rouw na tragisch overlijden: “Hij was een prachtige jongeman met een enorm potentieel”

  “We zijn zeer zwaar aangeslagen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Milan. Als directie doen we al het nodige om zijn klasgenoten en alle andere leerlingen bij te staan.” De directie van Element, de school van de betreurde Milan Meert (15), contacteerde de voorbije dagen alle ouders van de medeleerlingen persoonlijk. “We willen vandaag alle vragen van de kinderen beantwoorden”, klinkt het.