Milan Meert werd kort na de zomer doodgestoken in de wijk Nieuwenhove.
Volledig scherm
PREMIUM
Milan Meert werd kort na de zomer doodgestoken in de wijk Nieuwenhove. © Proot/RV

Jonge Oostkampenaar (21) moffelde 100 jaar oude bajonet weg na moord op Milan (15): “Iedereen had een mes mee, omdat er iets stond te gebeuren”

Oostkamp/BruggeHet hing in de lucht dat er de avond van de dood van Milan Meert (15) in Oostkamp iets stond te gebeuren. Alle aanwezigen op het verjaardagsfeestje van hoofdverdachte Jordy D. (19) zouden daarom messen bij zich gehad hebben. Milan werd uiteindelijk dood gestoken met een 100 jaar oude bajonet die buurtbewoner A.B. (21) meegenomen had. Het erfstuk werd na de steekpartij weggemoffeld door de jongeman die nu, 4 maanden later, in de cel zit als mededader. Net als een 19-jarige Bruggeling. De nieuwe verdachten minimaliseren hun aandeel.

 1. Link tussen dodelijke steekpartij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmilieu bedreigden ons”
  PREMIUM
  Assebroek/Oostkamp

  Link tussen dodelijke steekpar­tij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmili­eu bedreigden ons”

  De zaak rond de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15) in Oostkamp en de mogelijke ripdeal die eraan voorafging, blijft nazinderen in het drugsmilieu. Afgelopen nacht zijn in Assebroek bij Brugge twee wagens in brand gestoken voor een huis. De politie onderzoekt of er een link is tussen beide dossiers. “Milan woonde twee jaar geleden nog even in bij een van mijn zonen”, vertelt bewoner Marc Guidee, die opgelucht is dat hij het kan navertellen.
 2. PORTRET. Nieuwenhove: de Oostkampse wijk die in zijn hart werd geraakt door de brutale moord op Milan (15): “Nooit gedacht dat we op zo'n manier het nieuws zouden halen”
  PREMIUM
  Oostkamp

  PORTRET. Nieuwenho­ve: de Oostkampse wijk die in zijn hart werd geraakt door de brutale moord op Milan (15): “Nooit gedacht dat we op zo'n manier het nieuws zouden halen”

  Een kat die beschoten wordt met een loodjesgeweer, nu en dan eens wat nachtlawaai en geregeld een vechtpartij onder jongeren. Nieuwenhove krijgt zoals elke Vlaamse buurt wel eens te maken met kleine criminaliteit, maar een moord? Nee, dat hadden de bewoners nooit verwacht. 1.500 woningen telt de Oostkampse wijk ondertussen: een mix van sociale en residentiële huizen. In de jaren 1970 gebouwd voor de arbeiders van de nieuwe Siemens-fabriek. Een portret van de wijk die afgelopen week even nationaal nieuws haalde door de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15).