Jill Verduyn en en haar dochter Zoë Verhaeghe voor hun nieuwe bistro Jilly's.
Volledig scherm
Jill Verduyn en en haar dochter Zoë Verhaeghe voor hun nieuwe bistro Jilly's. © Benny Proot

Jill (43) opent eigen bistro in pand waar vroeger de Zonnebloem zat: "Ik wil mijn klanten huiselijke gezelligheid aanbieden”

OostkampRechtover de Sint-Godelievekerk in Moerbrugge,  opent vrijdag bistro Jilly’s de deuren. Uitbaatster Jill Verduyn (43) nam in het najaar Brasserie Zonnebloem over en gaf de zaak een nieuwe look. “Ik wil scoren met mijn huiselijke gezelligheid”, vertelt ze.

 1. Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldrecordpoging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldre­cord­po­ging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne zit ondertussen al vijf dagen op de fiets met slechts enkele uurtjes slaap per dag. Hij wil in Phoenix het wereldrecord zo veel mogelijk kilometers fietsen op een week verbreken. Hij moet daarvoor zeker 3590 kilometer afleggen. Op de vijfde dag was de wind opnieuw zijn grootste vijand, terwijl ook de vermoeidheid hem ondertussen parten begint te spelen. “Alles begint nu echt pijn te doen.”
  Brugge
 2. Sommigen zijn amper 14, maar deze landbouwers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boerenstiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”
  PREMIUM

  Sommigen zijn amper 14, maar deze landbou­wers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boeren­stiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”

  Het stikstofakkoord, de protesten, het succes van de BoerBurgerBeweging in Nederland: de landbouwsector staat in vuur en vlam. En dat ontgaat ook de landbouwers van morgen niet, de jongeren die bewust kiezen voor een leven op het veld of tussen de varkens. Ook in het land- en tuinbouwinstituut in Oedelem - een van de grootste in de regio - is de heisa hen niet ontgaan: “Maar boeren zullen altijd nodig zijn", weten ze.
  Beernem
 3. RESTOTIP. Fiji in Blankenberge: “Locatie, setting én zelfgemaakte loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Fiji in Blankenber­ge: “Locatie, setting én zelfgemaak­te loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”

  Met het Leopoldpark naast de deur, de zeedijk die je bijna kan aanraken en tal van grote parkings in de buurt heeft het nieuwe restaurant Fiji in Blankenberge alvast de locatie mee om tot een succes uit te groeien. Maar van een topzaak verwachten we natuurlijk ook lekker eten. Kan Fiji de verwachtingen inlossen? Lees er hier wat meer over.
  Brugge