De verdachte bedreigde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en viroloog Steven Van Gucht met de dood.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte bedreigde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en viroloog Steven Van Gucht met de dood. © PN/VTM

“Je bent erger dan nazi-Duitsland”: gepensioneerde leerkracht bedreigt Conner Rousseau en Steven Van Gucht met de dood

OostkampEen leerkracht op rust heeft zowel politicus Conner Rousseau als viroloog Steven Van Gucht doodsbedreigingen gestuurd. Hij deed dat anoniem, maar de politie kon zijn identiteit achterhalen. De man zit nu in de gevangenis en het parket wil hem laten interneren. “Hij beseft dat hij schade heeft toegebracht”, aldus zijn advocaat.

  1. BINNENKIJKER. De Zomere, één van de alleroudste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiedenis verschuldigd”
    PREMIUM
    Brugge

    BINNENKIJ­KER. De Zomere, één van de alleroud­ste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiede­nis verschul­digd”

    Bijna verscholen in de Oude Zomerstraat, in vogelvlucht op amper enkele tientallen meters van het Belfort en met een indrukwekkend zicht op de drie Brugse torens, opent Huis De Zomere binnenkort als woning met vijf gastenkamers. Eigenaar Frederik Broes (57) werkte zich danig in het zweet om van één van de vijf oudste huizen in Brugge een pareltje te maken. “Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ben megatrots op het resultaat", zegt hij. Kijkt u even mee.