Steven Lambotte, zoals hij was: steeds met een glimlach op z'n gezicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Lambotte, zoals hij was: steeds met een glimlach op z'n gezicht. © RV

Indrukwekkende colonne van takelwagens brengt hulde aan noodplanningsambtenaar Steven (45): “Positieve ingesteldheid is z’n mooiste nalatenschap”

Brugge/Oostkamp/TorhoutAmper 45 jaar was Steven Lambotte, toen hij vorige week dinsdag bij hem thuis in Assebroek totaal onverwacht overleed. De dood van de Torhoutse noodplanningsambtenaar kwam bij iedereen hard aan, niet in het minst bij de takelaars in de regio. Steven was immers ook mede-oprichter van takeldienst ADB-Assist in Oostkamp. “We waren twee handen op één buik", getuigt zaakvoerder Pieter Vanlersberghe. Samen met z'n collega’s hield hij dinsdag een prachtig eerbetoon.

 1. ANB wil opnieuw kappen in Vagevuurbos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op
  PREMIUM
  Wingene

  ANB wil opnieuw kappen in Vagevuur­bos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op

  In het Vagevuurbos in Wingene zouden er mogelijk vanaf volgende week alsnog bomen gekapt worden. De oorspronkelijke kapplannen uit 2019 werden na protest en het daaropvolgende arrest van de Raad van State flink bijgestuurd door het Agentschap Natuur en Bos, maar de vzw Bescherm Bomen en Natuur gaat opnieuw in de tegenaanval. Volgens ANB zijn de dunningen nodig voor de biodiversiteit van het bos, volgens de vzw draait alles om de verkoop van hout.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten