De politie Het Houtsche is een onderzoek gestart. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De politie Het Houtsche is een onderzoek gestart. (illustratiebeeld) © Mine Dalemans

Inbreker steelt tablet uit wagen

OostkampIn de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp is maandagavond of -nacht ingebroken in een wagen. De dader ging aan de haal met een tablet.

 1. Verdachte van spraakmakende moord op homoseksuele David (42) weggelopen uit instelling in Wingene
  Play
  Wingene/Beveren

  Verdachte van spraakma­ken­de moord op homoseksue­le David (42) weggelopen uit instelling in Wingene

  Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt nadat ze in een park in Beveren de 42-jarige David Polfliet uit Sint-Niklaas in de val lokten en vermoordden, is spoorloos. Hij liep weg uit de instelling in Wingene waar hij door de jeugdrechter was geplaatst. Ook een tweede jongere, die er verblijft in het kader van een ander dossier, nam de vlucht.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 3. Brugse VTI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die praktijkleerkrachten zal vinden, is mij een raadsel”
  Zeebrugge

  Brugse V­TI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die prak­tijkleer­krach­ten zal vinden, is mij een raadsel”

  “We zijn al lang over het punt dat we een góéde leerkracht zoeken.” De wanhoop is Joke Knockaert, directeur van het VTI in Zeebrugge, nabij. Drie weken na de schoolstart staan nog steeds verscheidene vacatures open, zonder zicht op succes. Vooral leerkrachten voor opleidingen van knelpuntberoepen, zoals koeltechnieken of vrachtwagenchauffeur, vindt ze maar niet. “Het is al elk jaar gelukt, maar nu zie ik het somber in. Er moet iéts veranderen”, zegt ze.