De politie had de situatie snel onder controle
Volledig scherm
De politie had de situatie snel onder controle © Jan Van Maele

Grasberm langs Torhoutsestraat vat vuur

RuddervoordeIn de Torhoutsestraat in Ruddervoorde is donderdag even voor 12 uur een bermbrand ontstaan. 

 1. Sterke Lotte Claes pakt zilver op Alpe d’Huez: “Heel tevreden over mijn wedstrijd en met persoonlijk record”
  Duatlon

  Sterke Lotte Claes pakt zilver op Alpe d’Huez: “Heel tevreden over mijn wedstrijd en met persoon­lijk record”

  In de Franse Alpen is gisteren de traditionele week van de multisport begonnen met de duatlon van Alpe d’Huez. De sterkbezette wedstrijd leverde meteen twee Belgische podiumplaatsen voor de naar West-Vlaanderen uitgeweken Waaslandse Lotte Claes en Waalse Alexandra Tondeur. De Belgische kampioene duatlon toonde met haar tweede plaats aan dat ze in supervorm is. Veel minder goed verging het haar trainer-vriend Jan Petralia die bij de mannen moest opgeven na een val.
 2. Tot in Parijs zijn ze fan van de handgemaakte wijnkelders van René (58), die nu eigen winkel opent in hartje Brugge: “Ik denk nog lang niet aan mijn pensioen”
  Brugge

  Tot in Parijs zijn ze fan van de handgemaak­te wijnkel­ders van René (58), die nu eigen winkel opent in hartje Brugge: “Ik denk nog lang niet aan mijn pensioen”

  Komende zondag, op 1 augustus, opent in de Ezelstraat 96 de nieuwe wijnzaak Cavelia. Een bijzondere winkel, want je vindt er niet alleen exclusieve wijnen en bubbels, maar ook handgemaakte wijnkelders. René Elias (58) installeert ze al zeven jaar, tot bij klanten in Parijs. “Voor ieders budget en voor gelijk welke ruimte", zegt hij.