De politie Het Houtsche deed de vaststellingen na het ongeval.
Volledig scherm
De politie Het Houtsche deed de vaststellingen na het ongeval. © BELGA

Fietsster (67) gewond naar ziekenhuis na aanrijding door wagen

OostkampIn de Kortrijksestraat in Oostkamp is een 67-jarige fietsster dinsdagvoormiddag aangereden door een wagen. Ze werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”
  Play
  Torhout

  Gebruikte West-Vlaam­se gynaeco­loog eigen sperma voor kunstmati­ge bevruchtin­gen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”

  Een gepensioneerde West-Vlaamse gynaecoloog heeft in de jaren 1980 mogelijk zijn eigen sperma gebruikt om kunstmatige bevruchtingen uit te voeren in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Een donorkind ontdekte dat via DNA- en stamboomonderzoek, zo bevestigt de vzw Donorkinderen. Het parket van Kortrijk zegt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Steph Raeymaekers, voorzitter van Donorkinderen vzw en zelf donorkind, was in Terzake duidelijk. “Ik ken een aantal casussen die te grof voor woorden zijn als ze naar buiten komen. En dit is de eerste.” De gynaecoloog in kwestie reageert zelf kort.
 1. Reünie van legendarisch Brugs café: "We leerden elkaar kennen in De Vuurmolen en 25 jaar later zijn we nog steeds gelukkig samen”
  PREMIUM
  Brugge

  Reünie van legenda­risch Brugs café: "We leerden elkaar kennen in De Vuurmolen en 25 jaar later zijn we nog steeds gelukkig samen”

  Het legendarische café De Vuurmolen was jarenlang een begrip in onze stad en ver daarbuiten. Voormalig uitbater Jan Lantsoght vond dat het hoog tijd was om de trouwe klanten van weleer eens samen te brengen. Hij vond daarvoor meteen een bondgenoot in zijn voormalige kelner Thierry Striepsteen, die ‘t Molenhuis langs de Potterierei uitbaat. Gisterenavond werden heel wat herinneringen bovengehaald tijdens de reünie en ook de pinten werden zoals in het verleden aan de lopende band getapt. Alle aanwezigen waren het er over eens: “Een café als De Vuurmolen komt nooit meer terug in Brugge.”