De ouderraad van VBS De Vaart in Moerbrugge bij de kerstboom op hun speelplaats. Een ongewoon beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouderraad van VBS De Vaart in Moerbrugge bij de kerstboom op hun speelplaats. Een ongewoon beeld. © Benny Proot

Er komt sneeuw aan en dus organiseert men in deze school een kerstmarkt: “Onze bestelde koelwagen zullen we wellicht niet nodig hebben”

OostkampNee, het is geen 1 aprilgrap. In Vrije Basisschool De Vaart in Moerbrugge wordt vrijdag wel degelijk een kerstmarkt georganiseerd. Een “foute” versie weliswaar, door de twee corona-annuleringen van de voorbije jaren. Net nu wordt er echter door verschillende weermodellen sneeuw aangekondigd. “We mogen zo onze plannen omgooien, want deze ‘zomereditie’ wordt onverhoopt toch winters”, lacht Joke Strynckx, voorzitter van de organiserende ouderraad.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Jarige Margaux uit Poperinge wil foto met Yves Lampaert (en wil daar zelfs voor zingen)

  Jarige Margaux uit Poperinge wil foto met Yves Lampaert (en wil daar zelfs voor zingen)

  Margaux Yde uit Poperinge supportert vandaag op haar verjaardag voor Yves Lampaert tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ze zakte samen met een groep fans uit Ingelmunster af naar de startplaats op de Markt in Brugge om haar idool aan te moedigen. In haar handen houdt ze een bordje vast waar opstaat “Margaux is jarig. Foto met Yves?” De jolige bende zingt Yves Lampaert ook nog een keer toe. Bekijk de beelden hieronder.
  Brugge
 1. Burgemeesters reageren op definitieve tracé van Ventilus-hoogspanningslijn: “Een grote teleurstelling dat het dit maar is”
  PREMIUM

  Burgemees­ters reageren op definitie­ve tracé van Ventilus-hoogspan­nings­lijn: “Een grote teleurstel­ling dat het dit maar is”

  “Voor ons is het realiseren van een volledig ondergrondse variant op gelijkstroom de meest duurzame oplossing”, klinkt het bij de CD&V-burgemeesters. Bert Maertens zit met twijfels. “Ik ben hier niet onverdeeld gelukkig mee, nee.” Marc Doutreluingne vindt het dan weer een eerlijk voorstel. Lees hier de reacties van de burgemeesters op de tracé van de Ventilushoogspanningslijn.
  Torhout, Zedelgem
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.