De rode Saab is een Engels model.
Volledig scherm
PREMIUM
De rode Saab is een Engels model. © De Voogt

En dan rijdt je gestolen oldtimer plots voorbij je deur... Philippe (47) achtervolgt man na diefstal van z’n wagen

Stel je even voor. Je staat met een koffietje in de hand klaar om naar je werk te vertrekken en ziet plots je 28 jaar oude - net gestolen - oldtimer voor de deur passeren. Het overkwam vrijdagmorgen Philippe Declercq (47) uit Ruddervoorde. “Ik stond te trillen op mijn benen”, vertelt Philippe, die de achtervolging inzette.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Oostkamp op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Oostkamp op dinsdag 20 oktober

  In Oostkamp zijn er op één dag 9 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 72 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Oostkamp komt dat getal nu op 302 te liggen. Oostkamp heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Wingene verbiedt alle evenementen en legt verenigingsleven stil: “Langer wachten zou onverantwoord zijn”
  Wingene

  Wingene verbiedt alle evenemen­ten en legt vereni­gings­le­ven stil: “Langer wachten zou onverant­woord zijn”

  Wingene legt het sociale leven in de gemeente twee weken volledig stil. De gemeente bevindt zich sinds vandaag, maandag, in alarmfase 3, wat betekent dat de coronacijfers zorgwekkend snel blijven stijgen. Er zijn besmettingen op verschillende scholen en ook diverse verenigingen zijn getroffen. De gemeente kleurt volgens de recentste cijfers van Sciensano rood.