Emilie Stevens kwam vorig jaar om het leven in een tragisch ongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Emilie Stevens kwam vorig jaar om het leven in een tragisch ongeval. © Mathias Mariën

Doodrijder van Emilie (20) vraagt mildere straf in beroep: “En dat terwijl hij nog geen maand na het ongeval feestend op sociale media stond”

Gefrustreerd, en tegelijk vol ongeloof over de houding van de doodrijder van hun dochter. Zo zat de familie van Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde vrijdag in de Brugse rechtszaal. G.K. (24) uit Torhout vraagt in beroep een mildere straf dan de drie jaar cel, waarvan één met uitstel, die hij kort voor de zomer kreeg. Volgens z’n advocaat mogen de rechters zich niet laten leiden door de vreselijke gevolgen van het ongeval.

 1. Drie jaar cel voor doodrijder (24) die onder invloed 110 reed in zone 50. Maar ook slachtoffer (20) deels verantwoordelijk omdat ze geen gordel droeg
  PREMIUM

  Drie jaar cel voor doodrijder (24) die onder invloed 110 reed in zone 50. Maar ook slachtof­fer (20) deels verantwoor­de­lijk omdat ze geen gordel droeg

  De 24-jarige man die in december vorig jaar het ongeval veroorzaakte waarbij Emilie Stevens (20) om het leven kwam, reed op het moment van de feiten 110 kilometer per uur in een zone 50, had 1,35 promille alcohol in zijn bloed én beschikte slechts over een voorlopig rijbewijs. Het Openbaar Ministerie haalde dinsdagochtend dan ook zwaar uit naar de doodrijder. “Hij werd in het verleden al viermaal veroordeeld voor sturen zonder geldig rijbewijs. Die man is bijzonder hardleers”, sprak de procureur. De politierechter veroordeelde hem tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, vijf jaar rijverbod en een jaar alcoholslot.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt