Wendy Beerens (26) en Alexander Sasha Bulezyuk (32) en hun kinderen Alekseï (5) en Eliza (1) willen ook vluchtelingen in huis nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Beerens (26) en Alexander Sasha Bulezyuk (32) en hun kinderen Alekseï (5) en Eliza (1) willen ook vluchtelingen in huis nemen. © vincent duterne/photo news

Deze vijf Vlaamse gezinnen verwelkomen vluchtelingen uit Oekraïne: “Ik wil een gezin helpen”

Ons land antwoordt met een ongelooflijke solidariteit op het Russische geweld. Amper 48 uur na de oproep van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)zijn er al meer dan 8.000 bedden beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. We spraken vijf Vlaamse gezinnen die groothartig ‘laskavo prosymo’ (welkom of ‘ласково просимо’) zeggen . Ze springen in de bres zonder zich al te veel vragen te stellen over het financiële aspect, zoals een koppel aardbeikwekers uit Oostkamp dat al zes vluchtelingen in huis nam.

52 reacties

 • Wouter Van de Walle

  4 maanden geleden
  Super van die mensen! Zo zouden er meer mensen moeten zijn
 • jan wuyts

  4 maanden geleden
  Proficiat voor degenen die uit solidariteit deze mensen opvangen met hart en ziel triestig anderzijds dat er organisaties opduiken die geld vragen te storten op een of ander rekening echte solidariteit is niet te betalen en heeft geen prijs.
 • magda de buyser

  4 maanden geleden
  Ik vind het fantastisch dat demensen opvang en hulp krijgen maar waarom konden we niet hetzelfde doen voor mensen in oorlogsgebieden verder van ons huis. Is het omdat we onszelf nu bedreigd voelen misschien?
 • Pieter Janssens

  4 maanden geleden
  Ik ben overtuigd als de wereld wilt dat de oorlog stopt dit zeer snel kan opgelost geraken. Met alle tech dat ze nu hebben en drones, kunnen ze toch even 4 mensen uitschakelen op het zelfde moment. Die 5e zal wel de oorlog stoppen als je dat nadien beleefd vraagt.
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  4 maanden geleden
  Sommigen hier zijn echt niet te vatten, dit is een crisis situatie en de mensen die mensen kunnen opvangen chapeau, echt waar ! Dit zijn geen economische vluchtelingen, maar oorlogsvluchtelingen, laat ons dat vooral niet vergeten !
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Dolleman (27) die taxichauffeurs en nachtwinkeluitbater toetakelde, heeft 
Tourette-syndroom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”
  Oostende/Brugge

  Dolleman (27) die taxichauf­feurs en nachtwin­kel­uit­ba­ter toetakelde, heeft Tourette-syn­droom: “Hij gaf 25 slagen in 18 seconden”

  Een 27-jarige Oostendenaar riskeert een strenge celstraf voor zwaar geweld tegenover twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater in Brugge en Oostende. Eén van de hallucinante feiten werd geregistreerd door dashcambeelden. “De beklaagde gaf de taxichauffeur in kwestie liefst 25 slagen in amper 18 seconden”, vertelde de procureur.