De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Dertig maanden cel voor Roemeense inbreker die al veroordeeld werd voor doodslag en toesloeg in woning in Ruddervoorde

RuddervoordeTwee Roemeense inbrekers hebben celstraffen van twee jaar en dertig maanden gekregen voor een inbraak in Ruddervoorde. Een van hen bleek in zijn thuisland al te zijn veroordeeld voor doodslag.

 1. Politionele inval bij Case New Holland op vraag van directie: drugs gevonden in lockers, twee werknemers meteen ontslagen
  Zedelgem

  Politione­le inval bij Case New Holland op vraag van directie: drugs gevonden in lockers, twee werknemers meteen ontslagen

  Bij Case New Holland (CNH) in Zedelgem, een constructeur van landbouwmachines met 2.400 werknemers, is de politie vrijdag binnengevallen met een drugshond in het kader van een drugsonderzoek. In twee lockers is effectief drugs gevonden. Twee werknemers zijn op staande voet ontslagen. De controles zouden er zijn gekomen op initiatief van de directie zelf, blijkt uit mailverkeer tussen directie en vakbonden.
 2. Marinekazerne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”
  Sint-Kruis

  Marineka­zer­ne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”

  Defensie verkoopt tegen 2025 de militaire site in Sint-Kruis. Dat is maandag bekendgemaakt in het nieuwe kwartierplan. De diensten van de marinekazerne verhuizen de komende jaren geleidelijk naar Oostende en Zeebrugge. De stad Brugge toont zich kandidaat om de site in Sint-Kruis te kopen. “We willen ze een mooie nieuwe bestemming geven, met een meerwaarde voor de buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.