In 2015 kwamen de voetbalsterren van Manchester United al slapen in Hotel Van der Valk. Toen stond een jonge fan er al in Messi-truitje, ook al speelde die toen bij Barcelona. Mogelijk zullen er ook nu heel wat supporters een glimp willen opvangen van de supersterren.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2015 kwamen de voetbalsterren van Manchester United al slapen in Hotel Van der Valk. Toen stond een jonge fan er al in Messi-truitje, ook al speelde die toen bij Barcelona. Mogelijk zullen er ook nu heel wat supporters een glimp willen opvangen van de supersterren. © Photo News

Dan toch extra maatregelen: hotel Messi wordt hermetisch afgesloten, PSG komt met legertje securitymensen naar Oostkamp

OostkampDe komst van Messi en co naar ons land zorgt voor hoogspanning in Oostkamp. Het hotel waar de spelers van PSG overnachten voor de wedstrijd tegen Club Brugge, zal hermetisch afgesloten worden. Dat bevestigt burgemeester Jan De Keyser. Er zijn ook verschillende veiligheidsmaatregelen van kracht. En voor wie hoopt op een selfie met Messi, heeft de politie een duidelijke boodschap. 

 1. “Schrijnende taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleegster in vluchtelingenkamp in Duinkerke werkt
  PREMIUM
  Varsenare

  “Schrijnen­de taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleeg­ster in vluchtelin­gen­kamp in Duinkerke werkt

  Loopgravenvoeten, derdegraadsbrandwonden en huidaandoeningen allerhande. Het zijn vreselijke beelden die Eva Waes (49) uit Varsenare wekelijks voor ogen krijgt. Als verpleegster trekt ze elke woensdag vrijwillig naar een tentenkamp in Grande-Synthe om wonden te verzorgen. En dat terwijl ze met het chronische vermoeidheidssyndroom kampt. “Eenmaal aangekomen gaat de koffer van m’n auto open en werk ik aan de lopende band”, vertelt Eva, die een wanhopige oproep doet voor hulpgoederen.
 2. Milan Iket (SV Oostkamp) maakt doel van eerste periodetitel: “We kunnen ons niet meer verstoppen na deze goede reeks”
  VOETBAL DERDE NATIONALE A

  Milan Iket (SV Oostkamp) maakt doel van eerste periodeti­tel: “We kunnen ons niet meer verstoppen na deze goede reeks”

  SV Oostkamp is als enige ploeg ongeslagen in derde nationale A en telt intussen 5 punten bonus op eerste achtervolger Voorde-Appelterre. Met nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode kan de rood-witte formatie dit weekend, wanneer Eppegem op bezoek komt, een stevige optie nemen op de eerste periodetitel. Doelman Milan Iket wil dan ook niet langer de kat uit de boom kijken.
 3. Shaun Vandecasteele (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”
  minivoetbal

  Shaun Vandecas­tee­le (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”

  Voor twee topklassers in het minivoetbal zit de Beker van België er al op. Een sterk WDP Rollegem schakelde Banden Nollet Aalter uit (5-4). Een nog grotere verrassing kwam er in een West-Vlaams onderonsje tussen MVC KBC Kortemark en derdeklasser PS Oostkamp. Een gehavend Kortemark kreeg geen vat op een supergemotiveerd Oostkamp en moest met 3-6 de duimen leggen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.