De illegalen verstopten zich in de vrachtwagen op de parking van tankstation De Warande in Oostkamp
Volledig scherm
De illegalen verstopten zich in de vrachtwagen op de parking van tankstation De Warande in Oostkamp © Google Street View

Bulgaarse trucker krijgt 37 maanden cel voor smokkel van drie illegalen in slaapcabine

OostkampEen 53-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden cel, waarvan een jaar met uitstel, gekregen voor mensensmokkel. In Oostkamp werden dit voorjaar drie Albanezen aangetroffen in z’n slaapcabine.

  1. Horeca-uitbaters op ‘t Zand reageren op mislukte kerstmarkt op het plein: “Dit is de kroniek van een aangekondigde flop”
    PREMIUM
    Brugge

    Horeca-uitbaters op ‘t Zand reageren op mislukte kerstmarkt op het plein: “Dit is de kroniek van een aangekon­dig­de flop”

    Het is over en uit voor de kerstmarkt op 't Zand, waar maandag niemand nog de kraampjes in de zwarte containers opende. Voor handelaarskring Pluzand is dat een immense ontgoocheling, want ze vragen al drie jaar om een eigen kerstmarkt. “En toch hadden we dit voorspeld: het is de kroniek van een aangekondigde flop", zegt Marc Vandamme. Ze vrezen dat er volgend jaar géén kerstmarkt meer komt op ‘t Zand. “Wij weten waar we die wél zouden organiseren.”