De illegalen verstopten zich in de vrachtwagen op de parking van tankstation De Warande in Oostkamp
Volledig scherm
De illegalen verstopten zich in de vrachtwagen op de parking van tankstation De Warande in Oostkamp © Google Street View

Bulgaarse trucker krijgt 37 maanden cel voor smokkel van drie illegalen in slaapcabine

OostkampEen 53-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden cel, waarvan een jaar met uitstel, gekregen voor mensensmokkel. In Oostkamp werden dit voorjaar drie Albanezen aangetroffen in z’n slaapcabine.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”