De situatie was snel onder controle
Volledig scherm
De situatie was snel onder controle © Jan Van Maele

Brandweer rukt uit voor rokende afzuiginstallatie

OostkampWoensdagmiddag even voor 16 uur begon een motor van een afzuiginstallatie hevig te roken in de berging van een villa in de Molleree in Hertsberge.

  1. Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlijke fusiewebsite, volksraadpleging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”
    Ruiselede/Wingene

    Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlij­ke fusiewebsi­te, volksraad­ple­ging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”

    Wingene en Ruiselede, die vanaf 2025 als één gemeente door het leven gaan, hebben een gezamenlijke fusiewebsite klaar. Daarnaast krijgt iedereen binnenkort ook een eerste fusiekrantje in de bus. Een volksraadpleging, iets waar de oppositie in beide gemeenten voor pleit, is volgens de twee burgemeesters niet aan de orde. “Een referendum beperkt zich tot een ja/nee-vraag”, aldus Greet De Roo. “We kiezen liever voor andere participatiemanieren die meer ruimte laten voor nuance en debat.”