Milan M. haalde in 2015 nog de krant nadat hij een vrouw van de verdrinkingsdood had gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Milan M. haalde in 2015 nog de krant nadat hij een vrouw van de verdrinkingsdood had gered. © Proot/Bart Boterman

Amper vijftien jaar en slachtoffer van ontspoorde drugsdeal: Milan M. haalde ooit de krant als held, maar belandde al snel op het verkeerde spoor

Als held in 2015 de krant gehaald, maar nadien op een dwaalspoor geraakt. Milan M. (15) uit Brugge kwam een openstaande schuld vereffenen bij de 19-jarige Jordy B. in Oostkamp, maar bekocht dat met zijn leven. De tiener overleed na een fatale steekpartij. “Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om de daders te laten boeten. Hopelijk komen jullie nooit meer de gevangenis buiten”, klinkt het bij de emotionele moeder. Amper 15 jaar oud en slachtoffer van een uit de hand gelopen drugsdeal. Hoe is het zover kunnen komen?

49 reacties

 • leen hanssens

  3 weken geleden
  De ouders weten niet altijd wat hun kinderen uitsteken.
 • Dirk Verschueren

  4 weken geleden
  Ongelooflijk hoe dit slachtoffer afgeschilderd wordt als een prachtig jongeman met veel potentieel. Wat moet de gewone jongen in de straat denken? Ik zal ook maar drugscrimineel worden, me een stroomstootwapen aanschaffen, een paar kompanen optrommelen om dan bij iemand thuis binnen te vallen ... want dan ben ik ook een prachtig jongeman? Nee, dit was iemand die niet kon weerstaan aan het drugsmilieu, diegene die er wel kunnen aan weerstaan zijn de prachtige jongeren met potentieel.
 • gilbert Gijdé

  4 weken geleden
  is het de nieuwe mode ,dat jongeren met messen en een stroomstootwapen in hun zakken rondlopen?En die advocaat doet deze moord af als een gebeurtenis,waar de dader geen weet van heeft.
 • pascal de groote

  4 weken geleden
  De moeder is helaas paar jaar terug ook haar man verloren en dus ook de jongen zijn vader en die is ja wonder dat hij nog altijd bij de slimsten der klas presteerde. Op zo'n jonge leeftijd je vader verliezen niet dat de daden goedpraat uiteraard maar bon soms is enige nuance wel op zijn plaats. En de moeder had ook maar één kind dus ja nu zit ze daar helemaal alleen, vandaar haar emotionele reactie.
 • Wesley Christiaens

  4 weken geleden
  Hij was geen slachtoffer he, hij heeft met een wapen samen met enkele vrienden een home invasion gedaan om achterstallig drugsgeld te gaan ( afpersen) halen. Ge moet er gene heilige van maken en al zeker geen slachtoffer. Actie en reactie, met een deftige advocaat krijgt de dader ( echte slachtoffer) geen straf want dit is wettelijke zelfverdediging.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Verdachte (19) fatale steekpartij op 15-jarige aangehouden op verdenking van moord

  Verdachte (19) fatale steekpar­tij op 15-jarige aangehou­den op verdenking van moord

  Jordy D. (19), de verdachte van de fatale steekpartij in Oostkamp waarbij de 15-jarige Milan M. het leven liet, is aangehouden op verdenking van moord. Dat is bevestigd aan onze redactie. Eerder vandaag reageerde de advocaat van Jordy M. bij VTM NIEUWS. Die zei dat zijn cliënt tot op het verhoor niet wist dat hij iemand had gedood. “En hij stortte volledig in toen dat duidelijk werd”, aldus advocaat Patrick Bernard Martens.