Milan M. haalde in 2015 nog de krant nadat hij een vrouw van de verdrinkingsdood had gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Milan M. haalde in 2015 nog de krant nadat hij een vrouw van de verdrinkingsdood had gered. © Proot/Bart Boterman

Amper vijftien jaar en slachtoffer van ontspoorde drugsdeal: Milan M. haalde ooit de krant als held, maar belandde al snel op het verkeerde spoor

Als held in 2015 de krant gehaald, maar nadien op een dwaalspoor geraakt. Milan M. (15) uit Brugge kwam een openstaande schuld vereffenen bij de 19-jarige Jordy B. in Oostkamp, maar bekocht dat met zijn leven. De tiener overleed na een fatale steekpartij. “Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om de daders te laten boeten. Hopelijk komen jullie nooit meer de gevangenis buiten”, klinkt het bij de emotionele moeder. Amper 15 jaar oud en slachtoffer van een uit de hand gelopen drugsdeal. Hoe is het zover kunnen komen?

49 reacties

 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  De ouders weten niet altijd wat hun kinderen uitsteken.
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Ongelooflijk hoe dit slachtoffer afgeschilderd wordt als een prachtig jongeman met veel potentieel. Wat moet de gewone jongen in de straat denken? Ik zal ook maar drugscrimineel worden, me een stroomstootwapen aanschaffen, een paar kompanen optrommelen om dan bij iemand thuis binnen te vallen ... want dan ben ik ook een prachtig jongeman? Nee, dit was iemand die niet kon weerstaan aan het drugsmilieu, diegene die er wel kunnen aan weerstaan zijn de prachtige jongeren met potentieel.
 • gilbert Gijdé

  1 jaar geleden
  is het de nieuwe mode ,dat jongeren met messen en een stroomstootwapen in hun zakken rondlopen?En die advocaat doet deze moord af als een gebeurtenis,waar de dader geen weet van heeft.
 • pascal de groote

  1 jaar geleden
  De moeder is helaas paar jaar terug ook haar man verloren en dus ook de jongen zijn vader en die is ja wonder dat hij nog altijd bij de slimsten der klas presteerde. Op zo'n jonge leeftijd je vader verliezen niet dat de daden goedpraat uiteraard maar bon soms is enige nuance wel op zijn plaats. En de moeder had ook maar één kind dus ja nu zit ze daar helemaal alleen, vandaar haar emotionele reactie.
 • wesley christiaens

  1 jaar geleden
  Hij was geen slachtoffer he, hij heeft met een wapen samen met enkele vrienden een home invasion gedaan om achterstallig drugsgeld te gaan ( afpersen) halen. Ge moet er gene heilige van maken en al zeker geen slachtoffer. Actie en reactie, met een deftige advocaat krijgt de dader ( echte slachtoffer) geen straf want dit is wettelijke zelfverdediging.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Verdachte (19) fatale steekpartij op 15-jarige aangehouden op verdenking van moord

  Verdachte (19) fatale steekpar­tij op 15-jarige aangehou­den op verdenking van moord

  Jordy D. (19), de verdachte van de fatale steekpartij in Oostkamp waarbij de 15-jarige Milan M. het leven liet, is aangehouden op verdenking van moord. Dat is bevestigd aan onze redactie. Eerder vandaag reageerde de advocaat van Jordy M. bij VTM NIEUWS. Die zei dat zijn cliënt tot op het verhoor niet wist dat hij iemand had gedood. “En hij stortte volledig in toen dat duidelijk werd”, aldus advocaat Patrick Bernard Martens.
 1. Boekbindster Sylvia (53) is erkend ambachtsvrouw: "Soms moet ik een katern een week onder de pers laten liggen... Geduld heb je dus wel nodig”
  Oostkamp

  Boekbind­ster Sylvia (53) is erkend ambachts­vrouw: "Soms moet ik een katern een week onder de pers laten liggen... Geduld heb je dus wel nodig”

  Als het weer het toelaat, staat ze elke week op de Vismarkt in Brugge om haar boeken te verkopen. Haar creaties maakt ze echter in haar atelier ‘t Papiertje in Oostkamp. Sylvia Maenhoudt (53) is gebeten door de microbe van het handboekbinden. Ze is zelfs erkend als ambachtsvrouw. “Hoewel je het misschien niet zou verwachten, houden veel mensen nog van papieren boeken”, vertelt ze.
 2. Loop eens met een pakje friet op je borst: Bruggeling ontwerpt na T-shirts ook sweaters en hoodies in teken van onze Belgische lekkernij
  PREMIUM
  Brugge

  Loop eens met een pakje friet op je borst: Bruggeling ontwerpt na T-shirts ook sweaters en hoodies in teken van onze Belgische lekkernij

  Een pakje friet met mayonaise, bitterballen of een curryworst special: je kan het sinds kort niet alleen in de frituur bestellen, er bestaat ook een kledinglijn van. Bruggeling Thomas Devreese (31) kwam een jaar geleden op het simpele idee, maar ziet het succes dag na dag toenemen. “Ik vond dat er al teveel schreeuwlelijke kleren met frieten bestonden.”
 3. Hoe een 15-jarige jongen werd doodgestoken in Oostkamp: “Jordy verdedigde zich. Hij werd al een tijdje opgejaagd en bedreigd”
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  Hoe een 15-jarige jongen werd doodgesto­ken in Oostkamp: “Jordy verdedigde zich. Hij werd al een tijdje opgejaagd en bedreigd”

  “Jordy zou nooit zomaar iemand aanvallen. Hij heeft zich verdedigd.” Familieleden van Jordy D. (19) uit Oostkamp, verdachte van de steekpartij gisteravond die fataal afliep voor de 15-jarige M.M. uit Brugge, zijn niet van plan om hem te laten vallen. “Jordy voelde zich al een tijdje opgejaagd. Donderdag nog probeerden mannen met bivakmutsen zijn woning binnen te dringen.”