Zo moet het Dorpsplein van Waardamme er tegen de zomer van 2022 uitzien.
Volledig scherm
Zo moet het Dorpsplein van Waardamme er tegen de zomer van 2022 uitzien. © BurO Groen

150.000 euro Vlaams geld voor restauratie van omgeving Sint-Blasiuskerk

WaardammeVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) maakt een premie van 150.000 euro vrij voor de restauratie van de omgeving van de Sint-Blasiuskerk in Waardamme. “Dankzij de standaardpremie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed nu via een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden”, zegt hij.

 1. Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergetelijke ervaring”
  Brugge

  Bruggelin­gen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woes­tijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergete­lij­ke ervaring”

  Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens die aangedreven worden door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De Belgen zullen in vijf dagen 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.
 2. Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstvakantie zouden we net naar de Efteling gaan”
  PREMIUM
  Sint-Michiels

  Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstva­kan­tie zouden we net naar de Efteling gaan”

  Het gezin van Wim Ghyoot (34) en Lore Tanghe (33) uit Sint-Michiels zit met de handen in het haar. Maandagnacht gingen dieven ervandoor met hun gezinswagen: een Renault Espace Initiale Paris. “Het was het enige middel om ons snel te verplaatsen met de vier kinderen”, vertelt het koppel aangedaan. De Brugse politie is een onderzoek gestart, al zit de wagen wellicht al in Nederland.