Zo moet het Dorpsplein van Waardamme er tegen de zomer van 2022 uitzien.
Volledig scherm
Zo moet het Dorpsplein van Waardamme er tegen de zomer van 2022 uitzien. © BurO Groen

150.000 euro Vlaams geld voor restauratie van omgeving Sint-Blasiuskerk

WaardammeVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) maakt een premie van 150.000 euro vrij voor de restauratie van de omgeving van de Sint-Blasiuskerk in Waardamme. “Dankzij de standaardpremie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed nu via een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden”, zegt hij.

  1. Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”
    Oostkamp

    Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”

    Elke Robberechts (45) en Dominique Vandoorne (50) staan op zondag 19 december voor een laatste keer in hun Brasserie Zonnebloem in Moerbrugge. Na 18 jaar besliste het horecakoppel hun zaak over te laten. De nieuwe werken in de dorpskern bleken uiteindelijk de druppel. “Ons nog een keer aanpassen zien we niet meer zitten”, klinkt het. Elke en Dominique vonden intussen ook al een overneemster.