In Gilo Balegem ging de eerste zomerschool in Oosterzele van start.
Volledig scherm
In Gilo Balegem ging de eerste zomerschool in Oosterzele van start. © Didier Verbaere

Zomerschool in Gilo Balegem: “Spelletjes spelen en leerstof opfrissen”

BalegemEen tiental kinderen onderbreekt deze week de zomervakantie om les te volgen aan de Zomerschool in Gilo Balegem. Spelenderwijs wordt daar de leerstof van het afgelopen jaar nog eens doorgenomen. Er is ook plaats voor spelletjes en ontspanning.

  1. Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.
    PREMIUM
    Gent

    Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.

    Kurt Burgelman is en blijft nog steeds de enige met een ‘Gents-talige’ nummer 1-hit op zijn naam. Loetsebollekezoetse is Gents erfgoed geworden, BiezeBaaze blijft onlosmakelijk aan Kurt verbonden. Sinds die monsterhit in 2003 - die zelfs de toenmalige Idool-favorieten van nummer 1 weghield - heeft de zanger honderden nummers geschreven, voor zichzelf, maar ook voor anderen. Van nummers voor Mega Mindy tot zelfs Eurosong, Burgelman deed het allemaal. Zondag nodigt hij zijn fans uit voor een concert in Baracita, deels in ’t Gents, en deels met zijn jaren ’80-muziek.