Enkele winnaars van de marktactie in Scheldewindeke.
Volledig scherm
Enkele winnaars van de marktactie in Scheldewindeke. © Didier Verbaere

Winnaars marktactie Gijzenzele en Scheldewindeke

ScheldewindekeTijdens de ‘Week van de markt’ konden de bezoekers van de wekelijkse markt in Gijzenzele en Scheldewindeke leuke prijzen winnen door stempels te verzamelen bij hun aankoop op de markt. De winnaars werden door het lokaal bestuur bedankt voor hun bezoek.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Gent stelt coördinator aan rond thema seksueel geweld. “Zaak van ons allemaal, we moeten dit als maatschappij afkeuren”
  Gent

  Gent stelt coördina­tor aan rond thema seksueel geweld. “Zaak van ons allemaal, we moeten dit als maatschap­pij afkeuren”

  Na twee zaken van seksueel geweld tegen vrouwen de voorbije weken in Gent, en na de massale actie zondagavond, heeft het stadsbestuur een spoedvergadering bijeengeroepen. Alle mogelijke actoren werden betrokken, van politie tot horeca. “We gaan als stad een coördinator aanstellen specifiek rond het thema, en we gaan aangiftes nog laagdrempeliger maken. De bestaande acties worden versterkt”, zegt burgemeester Mathias De Clercq.