Wie wint de Nobelprei?
Volledig scherm
Wie wint de Nobelprei? © EVA Oosterzele

Wie wint de veggie Nobelprei(s)? Een vegetarisch restaurant? Een diëtiste? Of een veganistisch ijsje?

OosterzeleEVA Oosterzele reikt jaarlijks de Nobelprei uit aan een persoon of organisatie die het voorbije jaar een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. Er zijn opnieuw drie genomineerden en stemmen kan tot 2 oktober.

 1. Veldstraat wordt in november opgelapt, in 2024 volgt grondige heraanleg: “Beschaamd om te zeggen dat dit onze hoofdwinkelstraat is”
  PREMIUM
  Gent

  Veldstraat wordt in november opgelapt, in 2024 volgt grondige heraanleg: “Beschaamd om te zeggen dat dit onze hoofdwin­kel­straat is”

  De heraanleg van de Veldstraat staat eindelijk gepland. 2024 wordt het jaar waarin de tramsporen, de riolering en het wegdek eindelijk worden vernieuwd. Maar omdat de straat in zo’n slechte staat verkeert, wordt nu in november al een stevig staaltje oplapwerk verricht. De kasseien worden opnieuw gelegd, in de hoop dat je er eindelijk deftig kan wandelen.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?