Wie wint de Nobelprei?
Volledig scherm
Wie wint de Nobelprei? © EVA Oosterzele

Wie wint de veggie Nobelprei(s)? Een vegetarisch restaurant? Een diëtiste? Of een veganistisch ijsje?

OosterzeleEVA Oosterzele reikt jaarlijks de Nobelprei uit aan een persoon of organisatie die het voorbije jaar een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. Er zijn opnieuw drie genomineerden en stemmen kan tot 2 oktober.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsvereniging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”
  Gent

  Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsver­e­ni­ging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”

  In een tijd waarin iedereen wel ‘coach’ lijkt, wordt in Gent een Vlaamse beroepsvereniging opgestart. De Vlaamse Vereniging GezondheidsCoaches wordt een beroepsvereniging die zal opkomen voor de belangen van de gezondheidsmedewerkers, maar het wordt meteen ook een kwaliteitslabel. Aangesloten coaches hebben een degelijk opleiding genoten.
 3. Damberd wordt weer podium voor nieuwe artiesten en gevestigde waarden, Skyblasters komen op 29 oktober: “Het café is erfgoed, dat verander je niet”
  Gent

  Damberd wordt weer podium voor nieuwe artiesten en gevestigde waarden, Skyblas­ters komen op 29 oktober: “Het café is erfgoed, dat verander je niet”

  De coronacrisis betekende bijna het einde van het legendarische muziekcafé Damberd op de Korenmarkt. In volle lockdown besloot Jonas Van Tornhout de zaak over te nemen, maar pas nu alles echt weer opstart, wordt duidelijk dat het Damberd het Damberd blijft. “Ja, er komen weer optredens, en misschien zelfs examens van het conservatorium”, zegt hij.