Boomplantactie aan zorgsite Oosterzele
Volledig scherm
Boomplantactie aan zorgsite Oosterzele © RV

Vrijwilligers planten 550 bomen in belevingstuin Zilverlinde

OosterzeleAan het woonzorgcentrum De Zilverlinde op de zorgsite van Oosterzele hebben vrijwilligers 550 bomen aangeplant in de belevingstuin.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Politie lanceert nieuwe campagne diefstalpreventie: “Het lijkt alsof de inbrekers ook een boosterprik hebben gekregen”
  Merelbeke/Destelbergen/Melle/Oosterzele

  Politie lanceert nieuwe campagne diefstal­pre­ven­tie: “Het lijkt alsof de inbrekers ook een booster­prik hebben gekregen”

  De inbraakcijfers in de politiezone Rhode & Schelde gingen al jaren in dalende lijn en kelderden zelfs tijdens de coronalockdowns, maar de jongste maanden gaan de cijfers weer in sterk stijgende lijn met bijna 1,5 meldingen per dag. “Het lijkt alsof de inbrekers ook een boosterprik hebben gekregen”, zegt commissaris Ronny Decuyper. De zone brengt eerstdaags een nieuwe politiekrant uit met preventietips.