Een archiefbeeld van een wedstrijd van de eerste ploeg van FCE Moortsele.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een wedstrijd van de eerste ploeg van FCE Moortsele. © FCE Moortsele

Voetbalwedstrijd gestaakt na racistische spreekkoren thuispubliek

De voetbalwedstrijd tussen FC Smetlede en FCE Moortsele in derde provinciale B is zondag vroegtijdig gestaakt na racistische opmerkingen van het thuispubliek tegen Attilay Emeksiz, een speler van Turkse origine.

2 reacties

 • Alain Roelandt

  2 jaar geleden
  Nico Gevaert vertel het hele verhaal aub. Ke vergeet te melden dat deze speler al de ganse tijd aan het mekkeren was op alles en iedereen en hiervoor reeds bestraft werd met een gele kaart!
 • patrick VANHOVE

  2 jaar geleden
  Janken en dan krijgen ze hun zin!!
 1. FC Smetlede betreurt heisa: “Wij zijn geen racisten, maar staan machteloos tegen uitlatingen van individuele sporadische supporter”

  FC Smetlede betreurt heisa: “Wij zijn geen racisten, maar staan machteloos tegen uitlatin­gen van individue­le sporadi­sche supporter”

  Voetbalclub FC Smetlede bevindt zich momenteel in het oog van de storm. De thuiswedstrijd van de club werd zondag bij een 1-0 score afgefloten nadat een speler van het bezoekende FCE Moortsele het veld verliet wegens racistische verwijten vanuit het publiek. “We betreuren wat er zou gebeurd zijn, maar staan machteloos tegenover de uitlatingen van een individuele sporadische supporter”, reageert Smetlede-trainer Bart Goeman.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 3. ASSISEN LIVE. "Je was zoals Hannibal Lector: de man die met de grijns op z'n gezicht stond als hij de doodsangsten in de ogen van z'n slachtoffers zag”: advocaat Kris Vincke haalt hard uit naar Alexander Dean
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. "Je was zoals Hannibal Lector: de man die met de grijns op z'n gezicht stond als hij de doodsang­sten in de ogen van z'n slachtof­fers zag”: advocaat Kris Vincke haalt hard uit naar Alexander Dean

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Woensdag wordt verder gepleit over de schuld van de bodybuilder. In de loop van de avond valt vervolgens een arrest over de schuldvraag. Volg alles hieronder in onze liveblog.