Ruim tweehonderd buurtbewoners kwamen luisteren naar de plannen van Balegro om cementgebonden asbest te bergen in de steengroeves van Balegem.
Volledig scherm
Ruim tweehonderd buurtbewoners kwamen luisteren naar de plannen van Balegro om cementgebonden asbest te bergen in de steengroeves van Balegem. © Didier Verbaere

Uitbater steengroeve wil asbest bergen in putten in Balegem. Gemeentebestuur Oosterzele wil steengroeve asbest vrij houden.

Balegro, de uitbater van de steengroeves in Balegem, heeft plannen om cementgebonden asbest in haar lege putten te storten. Het gemeentebestuur wil in elk geval de site asbestvrij houden.

 1. Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”
  Gent

  Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”

  Baracita, de populaire zomerbar aan het ICC, heeft zaterdag al definitief de deuren gesloten. Maar dat gebeurde met een valse noot. Om 23.03 uur stond de politie daar, en omdat nog niet iedereen weg was, heeft uitbater Stefaan De Winter een pv aan zijn broek. “Jammer dat dit soort haantjesgedrag van twee flikken afstraalt op die vele politiemensen die wél hun best doen, want dit sloeg echt nergens op”, zucht De Winter.
 2. Compensatieregeling KAA Gent schiet bij velen in verkeerde keelgat: “Goed doen voor iedereen kan niet”
  Gent

  Compensa­tie­re­ge­ling KAA Gent schiet bij velen in verkeerde keelgat: “Goed doen voor iedereen kan niet”

  Het regent verontwaardigde reacties na de compensatieregeling die KAA Gent heeft uitgewerkt voor de abonnees. Supporters voelen zich melkkoeien, en spreken van ‘diefstal’. Minstens één iemand stuurde al een officiële ingebrekestelling naar de club. Ook de Supportersfederatie en supporterscollectief Armada Ganda zijn ontgoocheld, omdat ze vinden dat hun enquête ‘misbruikt’ is. “Een regeling uitwerken waarmee iedereen blij is, is onmogelijk”, zegt directeur communicatie Patrick Lips. Volgens hem is het een minderheid van de supporters die boos is.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement