De opening van de fietssnelweg in Moortsele.
Volledig scherm
De opening van de fietssnelweg in Moortsele. © Didier Verbaere

Stukje fietssnelweg in Moortsele brengt Gent en Zottegem weer wat dichterbij

Moortsele/Melle/ZottegemIn Moortsele is een deel van de fietssnelweg tussen Melle en Zottegem officieel geopend. Het gaat om een traject van 1,4 kilometer tussen Moortsele en Scheldewindeke, deelgemeentes van Oosterzele. Het lokaal bestuur, de provincie, de Vlaamse Overheid en Infrabel realiseerden deze missing link.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Concertzaal, restaurant, overdekt plein, vergaderzalen en een dakterras: ruwbouw Wintercircus zo goed als klaar, stad zoekt een uitbater
  PREMIUM
  Gent

  Concert­zaal, restaurant, overdekt plein, vergaderza­len en een dakterras: ruwbouw Wintercir­cus zo goed als klaar, stad zoekt een uitbater

  Decennialang was het een stadskanker, maar nu is het Wintercircus Mahy bijna klaar voor een vierde leven. De ondergrondse pop- en rockzaal voor 550 mensen wordt ongetwijfeld een trekpleister, net als het overdekte plein en de horecazaken. De aannemer is er ook in geslaagd om dit oude gebouw CO2-neutraal te maken. In januari is de ruwbouw af, eind volgend jaar gaat het Wintercircus open. Een eerste inkijk.