Sophia laat haar haar knippen voor het goede doel
Volledig scherm
Sophia laat haar haar knippen voor het goede doel © Wannes Nimmegeers

Sophia (11) schenkt haar haar om pruiken mee te maken voor kankerpatiënten. “Het voelt goed om iets te kunnen geven.”

Een belangrijke dag vandaag voor Sophia Taelman (11) uit Gijzenzele. Na enkele jaren sparen voor lang haar ging er vandaag 30 centimeter af voor Think Pink. “Toen ik klein was kreeg mijn opa Etienne kanker en ik wou iets doen om mensen in dezelfde situatie te helpen”, zegt ze.

3 reacties

 • Saskia de Spiegeleer

  2 jaar geleden
  Onze dochter heeft 40 cm laten knippen en ook aan de organisatie geschonken. Zonder al die poespas.
 • Tina Delaeter

  2 jaar geleden
  Mijn dochter heeft dit van de zomer ook gedaan!
 • Yvan Van Nieuwenhuyze

  2 jaar geleden
  MOOI gebaar en zeker voor vrouwen is een mooie haardos belangrijk !.
 1. Interview: Franky Devos over de heropening van en de heisa rond De Vooruit. “Onze naam veranderen was géén foute keuze, we hebben alleen ongelukkig gecommuniceerd”
  PREMIUM
  Gent

  Interview: Franky Devos over de heropening van en de heisa rond De Vooruit. “Onze naam veranderen was géén foute keuze, we hebben alleen ongelukkig gecommuni­ceerd”

  Hij heeft er een heftige periode opzitten. Franky Devos, algemeen coördinator van het voorlopig nog steeds naamloze Kunstencentrum Voo?uit, kwam twee weken lang in een storm terecht, toen Gent in opstand kwam tegen de naamsverandering van De Vooruit. “Nochtans was het nooit de bedoeling de naam van het gebouw te veranderen, maar dat hebben wij niet goed gecommuniceerd”, zegt hij, aan de vooravond van de heropening van De Vooruit. “Maar de keuze om - noodgedwongen - van naam te veranderen, was en is absoluut de juiste.”
 1. Vrouw (34) die vleesmes in buik van vriend stak, vraagt vrijspraak: "Hij terroriseerde haar en kwam als een briesende leeuw op haar af”
  Blankenberge/Melle

  Vrouw (34) die vleesmes in buik van vriend stak, vraagt vrijspraak: "Hij terrori­seer­de haar en kwam als een briesende leeuw op haar af”

  “De angst had haar in zijn bezit genomen. Ze eindigde die dag naakt op straat, met een mes in haar handen.” Advocaat Kris Vincke wil de vrijspraak voor een 34-jarige vrouw uit Blankenberge. K.V. riskeert 2 jaar cel, deels met uitstel, omdat ze een vleesmes van meer dan 20 centimeter in de buik van haar toenmalige vriend heeft gestoken. Die man staat eveneens terecht, voor herhaaldelijk partnergeweld.