Burgemeester Johan Van Durme
Volledig scherm
Burgemeester Johan Van Durme © Wannes Nimmegeers

Open Vld plus wil meerderheid breken via Raad voor Verkiezingsbetwisting

Open Vld plus heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen over de geldigheid van de verkiezingen in Oosterzele. Ze vragen om de uitslag van de verkiezingen ongeldig te verklaren en het mandaat van burgemeester Johan Van Durme en schepen Christ Meuleman (CD&V) te schrappen. Ook raadsleden Elsy De Wilde, Pieterjan Keymeulen en Jean Marie De Groote bezondigden zich volgens Open Vld tegen de regels op de verkiezingsuitgaven.

3 reacties

 • Roswitha Gerbosch

  2 jaar geleden
  Er is een verschil tussen een brief gestuurd op naam en een mail op je persoonlijk mailadres. Iedere politieke partij krijgt adresgegevens van de kiesgerechtigden en mag die gebruiken om een brief te sturen, maar ook enkel en alleen in de periode van de verkiezingen. Mailadressen zijn daar niet bij. Hier werden de mails verstuurd naar de adressen die tijdens het uitoefenen van hun ambt tot bij hen geraakt zijn en dat is misbruik van de gegevens. Dat is een groot verschil.
 • rosita pernet

  2 jaar geleden
  slechte verliezers en kinderachtig gedoe. Iedere Vlaming heeft genoeg gezien dat de meeste verkiezingsborden blauw kleurden
 • An De Potter

  2 jaar geleden
  Dat is wel straf....wij hebben net van open-vld plus briefwisseling op naam ontvangen, niet van cd&v.... Zelfs onze kinderen werden persoonlijk aangeschreven door open-vld plus! Verwijt de pot de ketel hier dat hij zwart ziet of is open-vld plus gewoon een slechte verliezer?
 1. De Kijk van Kurt: “En wat met de echt grote vervuilers?”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “En wat met de echt grote vervuilers?”

  Vooraleer u me verwijt in herhaling te vallen, wil ik het deze week niet over de LEZ hebben. Of toch, maar dan enkel ter inleiding. De stad heeft een dure studie besteld die moet helpen beslissen waar (en niet of) de LEZ-uitbreiding er zal komen. Van oude dieselwagens is geweten dat ze uit zichzelf verslijten en bijgevolg uit het straatbeeld verdwijnen, dus dat hele gedoe is enkel lastig voor diegenen die zich geen nieuwe auto kunnen permitteren. De LEZ is vooral een statement van een stadsbestuur dat inzet tegen vervuiling. De laatste weken is echter gebleken dat de bewoners van onze zelfverklaarde groene oase alleen staan in hun protest tegen de echt grote vervuilers. De stad gaf groen licht (heeft u ‘m?) om de uiterst vervuilende gascentrale in Wondelgem uit te breiden, daar werd al tevergeefs tegen geprotesteerd. Naast een woonwijk vlakbij de Wiedauwkaai ligt een duurzaam kmo-terrein, daar kan niemand iets tegen hebben. Tot 1 van de daar gevestigde bedrijven besliste om er beton te gaan vermalen en asbest op te slaan natuurlijk. De omwonenden startten een petitie en probeerden verhaal te halen bij het stadsbestuur, maar daar bleek niemand bereikbaar voor commentaar. Het Gents MilieuFront maakt zich dezer dagen dan weer terecht zorgen om het Wonderwoud in Oostakker. Daar zou naar verluidt binnenkort een put worden gedicht met grond die afkomstig is uit de Antwerpse haven. Die grond zou stoffen bevatten die kanker veroorzaken, vrouwen een vervroegde menopauze bezorgen en de groei van mannelijke geslachtsorganen beïnvloeden. Als het stadsbestuur niet wil dat toekomstige generaties Gentenaars het met een minuscuul klokkenspel moeten stellen, zal het moeten ingrijpen. Als we binnenkort niet met z’n allen op één groot stort willen wonen, zal een partijtje dieselwagens pesten niet volstaan.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein