Nieuwe molenaars en molengidsen kregen hun diploma in de Stokerij Van Damme in Balegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe molenaars en molengidsen kregen hun diploma in de Stokerij Van Damme in Balegem. © Didier Verbaere

Nieuwe molenaars krijgen diploma bij Stokerij Van Damme: “We willen een echte schakel worden in de korte keten van de akker tot de bakker en de korrel tot de borrel”

BalegemVlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) reikte zaterdagochtend de diploma’s uit aan 18 meester-molenaars en 4 molengidsen in de stokerij Van Damme in Balegem. “We willen een echte schakel worden in de korte keten van de akker tot de bakker en de korrel tot de borrel”, klinkt het in Balegem. De jongste molenaar van Vlaanderen is voortaan Louwis Legon (18) uit Westende.

 1. Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  De Gentse Veerle Devos, destijds bezieler van het toeristisch jongereninfokantoor USE-IT, verhuisde jaren geleden naar Portugal. Ze verkende elk hoekje van haar nieuwe thuisland en viel letterlijk over de verborgen schatten en unieke plekken. Devos, die je met aanstekelijke fascinatie door het land gidst, schreef een boek over Portugal dat ze komende maandag in Gent voorstelt. ‘To Die For Portugal’ is een reisgids met een bijzondere twist.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.