De N42 wordt heringericht.
Volledig scherm
De N42 wordt heringericht. © Agentschap Wegen en Verkeer

Nieuw Actiecomité N(ee)42! wil via Raad van State verbreding van N42 halt toeroepen

OosterzeleEen groep bezorgde inwoners van Oosterzele heeft zich verenigd in het nieuwe actiecomité N(ee)42! Zij willen de plannen voor de verbreding van de gewestweg een halt toeroepen via de Raad van State. 

 1. De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”

  Ik heb ergens gelezen dat God een klein katje doodt telkens als er iemand een dt-fout maakt. Ik vond dat grappig en ergens ook terecht. Zelf moet ik ook steeds de neiging onderdrukken om de plegers van dt-fouten in een toegestrikte zak in een kanaal te gooien, samen met al diegenen die ‘men’ schrijven waar het ‘m’n’ moet zijn. Maar goed, ik weersta die drang, net zoals Onze Lieve Heer niet daadwerkelijk kittens doodt bij elke dt-ramp. Mocht dat wel het geval zijn, dan zouden er dagelijks bij het verschijnen van de kranten hele kattennesten sneuvelen. Als de reacties op de online artikels binnenlopen, zouden er zelfs hele rassen uitsterven. Tot nooit meer, Britse korthaar. Vaarwel siamees. Mocht God alle posts en reacties op de sociale media volgen, dan is de hele planeet binnen de kortste keren ook vrij van karthuizers en sphynx-katten. Die gedachtegang volgend, kan je ervan uitgaan dat het Gentse stadsbestuur bestaat uit kattenhaters. Op de Babbelkont-bordjes, die overal in de stad worden bevestigd om Gentenaars met elkaar aan de praat te helpen, staat er namelijk een knoert van een dt-fout. ‘Ontmoet en verbindt’ staat er te lezen, waar het ‘ontmoet en verbind’ moet zijn. In de gebiedende wijs komt er nooit een t bij, dat weet iedereen die in het Nederlands taalgebied naar school is geweest. Dat zou diegene die officiële bordjes laat drukken al zeker moeten weten. Bevoegd schepen Rudy Coddens (die ooit schepen van onderwijs was) probeerde de boel nog te redden door te zeggen dat het om een oude schrijfwijze gaat, maar daar loopt niemand in. We leven niet in het Oude Testament. Fout is fout. 4.000 van die bordjes hangen er nu in het Gentse stadsbeeld. Allemaal met dezelfde dt-fout. Als u dezer dagen een door merg en been snijdend paniekerig gemiauw hoort, dan weet u waar God mee bezig is.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).