Burgemeester Johan Van Durme viert zijn 20ste verjaardag als burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Johan Van Durme viert zijn 20ste verjaardag als burgemeester. © Didier Verbaere

Johan Van Durme (60) is 20 jaar burgemeester van Oosterzele: “Ik wil het suikerklontje zijn tegen de verzuring in de maatschappij”

OosterzeleIn januari vorig jaar beloofde burgemeester Johan Van Durme (CD&V) zijn inwoners van Oosterzele tijdens zijn nieuwjaarspeech een jaar vol knuffels en feesten. Het moest een feestjaar worden met zijn 60ste verjaardag, 40 jaar samenzijn met zijn geliefde Caroline, waarvan 35 jaar getrouwd, en zijn 20ste verjaardag als burgemeester. Wist hij toen veel dat een virus roet in het eten zou gooien. Samen met ons blikt hij terug én vooruit. “In 2024 wil ik opnieuw kandidaat-burgemeester zijn.”

 1. Walter (64) en Paul (61) zullen hun restaurant Carte Blanche niet meer heropenen op 1 mei: “Corona heeft ons pensioen een beetje vervroegd”
  PREMIUM
  Gent

  Walter (64) en Paul (61) zullen hun restaurant Carte Blanche niet meer heropenen op 1 mei: “Corona heeft ons pensioen een beetje vervroegd”

  Officieel zijn ze intussen al Oostendenaar geworden, want de rest van hun leven willen Walter Goderis en Paul Rapati alleen nog genieten aan zee. 29 jaar lang hebben ze hun zaak Carte Blanche aan de Martelaarslaan in Gent gehad. “Eind 2021 zouden we sowieso stoppen, maar om nu nog voor die paar maanden opnieuw te openen, dat gaan we niet doen.”
 2. Ouders van Laetitia (18) zetten schouders onder nieuwe Bob-campagne: “Wie drinkt en rijdt, krijgt sleutelhanger met naam van onze dochter”
  PREMIUM
  Gent/Oosterzele/Sint-Genesius-Rode

  Ouders van Laetitia (18) zetten schouders onder nieuwe Bob-campagne: “Wie drinkt en rijdt, krijgt sleutelhan­ger met naam van onze dochter”

  Ook meer dan elf jaar na datum blijft het verhaal van Laetitia Vandevelde beroeren. De studente uit Sint-Genesius-Rode was met de fiets onderweg naar Geraardsbergen toen een dronken bestuurder haar omver maaide in de Vijverstraat in Oosterzele. Het meisje, amper 18, overleefde de klap niet. “Door erover te spreken, hopen we dat andere gezinnen nooit door deze hel moeten.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!