Directeur Hans Heyse en voorzitter Louis Vervloedt (KLE Het Volk), schepen Els De Turck en schepen Christ Meuleman (CD&V) leggen de eerste steen voor 18 sociale koopwoningen op Groot Bewijk.
Volledig scherm
Directeur Hans Heyse en voorzitter Louis Vervloedt (KLE Het Volk), schepen Els De Turck en schepen Christ Meuleman (CD&V) leggen de eerste steen voor 18 sociale koopwoningen op Groot Bewijk. © Didier Verbaere

Eerste steen voor 18 sociale koopwoningen op Groot Bewijk

Kleine Landeigendom Het Volk legde zaterdagochtend symbolisch de eerste steen van zijn bouwproject met 18 sociale koopwoningen op Groot Bewijk in Scheldewindeke. Op de 8,8 hectare grote site werden eerder reeds assistentiewoningen in gebruik genomen en wordt momenteel een nieuw woonzorgcentrum gebouwd.

0 reacties

 1. De Kijk van Kurt: “En wat met de echt grote vervuilers?”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “En wat met de echt grote vervuilers?”

  Vooraleer u me verwijt in herhaling te vallen, wil ik het deze week niet over de LEZ hebben. Of toch, maar dan enkel ter inleiding. De stad heeft een dure studie besteld die moet helpen beslissen waar (en niet of) de LEZ-uitbreiding er zal komen. Van oude dieselwagens is geweten dat ze uit zichzelf verslijten en bijgevolg uit het straatbeeld verdwijnen, dus dat hele gedoe is enkel lastig voor diegenen die zich geen nieuwe auto kunnen permitteren. De LEZ is vooral een statement van een stadsbestuur dat inzet tegen vervuiling. De laatste weken is echter gebleken dat de bewoners van onze zelfverklaarde groene oase alleen staan in hun protest tegen de echt grote vervuilers. De stad gaf groen licht (heeft u ‘m?) om de uiterst vervuilende gascentrale in Wondelgem uit te breiden, daar werd al tevergeefs tegen geprotesteerd. Naast een woonwijk vlakbij de Wiedauwkaai ligt een duurzaam kmo-terrein, daar kan niemand iets tegen hebben. Tot 1 van de daar gevestigde bedrijven besliste om er beton te gaan vermalen en asbest op te slaan natuurlijk. De omwonenden startten een petitie en probeerden verhaal te halen bij het stadsbestuur, maar daar bleek niemand bereikbaar voor commentaar. Het Gents MilieuFront maakt zich dezer dagen dan weer terecht zorgen om het Wonderwoud in Oostakker. Daar zou naar verluidt binnenkort een put worden gedicht met grond die afkomstig is uit de Antwerpse haven. Die grond zou stoffen bevatten die kanker veroorzaken, vrouwen een vervroegde menopauze bezorgen en de groei van mannelijke geslachtsorganen beïnvloeden. Als het stadsbestuur niet wil dat toekomstige generaties Gentenaars het met een minuscuul klokkenspel moeten stellen, zal het moeten ingrijpen. Als we binnenkort niet met z’n allen op één groot stort willen wonen, zal een partijtje dieselwagens pesten niet volstaan.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten