De Korenbloemstraat wordt gekenmerkt door dertig jaar oude eiken. Die worden binnenkort gekapt nadat enkele bewoners hebben geklaagd dat er te veel bladeren vallen.
Volledig scherm
De Korenbloemstraat wordt gekenmerkt door dertig jaar oude eiken. Die worden binnenkort gekapt nadat enkele bewoners hebben geklaagd dat er te veel bladeren vallen. © Didier Verbaere

"Die bomen zijn perfect gezond"

SCHELDEWINDEKEIn de Korenbloemstraat in Scheldewindeke worden alle eiken gerooid en dat is niet naar de zin van een aantal buurtbewoners. "Enkele bewoners klagen over vallende bladeren en meteen worden de bomen gerooid. Nochtans zijn de eiken perfect gezond en veroorzaken ze geen overlast", zucht bewoner Johan De Troyer.

 1. Sterftecijfer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterfte bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”
  PREMIUM
  Merelbeke/Laarne/Wetteren/Wichelen/Destelbergen/Melle/Oosterzele

  Sterftecij­fer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterf­te bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vrijdag een overzicht van de voorlopige sterftecijfers voor het jaar 2020 voor alle doodsoorzaken. In België werden in 2020 iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd. Dat zijn zo’n 18.000 overlijdens (17%) meer dan in 2019. In de Gentse rand noteerde Merelbeke het hoogste cijfer met een stijging van 32,1% overlijdens. Laarne ‘scoort’ het best met een negatief resultaat of een daling van 4,2%. We gaan op zoek naar de voornaamste oorzaken.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"