ARCHIEF: Pieterjan en schepen Elsy De Wilde aan de Sint brievenbus in Oosterzele
Volledig scherm
ARCHIEF: Pieterjan en schepen Elsy De Wilde aan de Sint brievenbus in Oosterzele © Didier Verbaere


Sinterklaaswedstrijd en steun aan kinderen in armoede in Oosterzele

OosterzeleIn Oosterzele hangen weer Sinterklaasbrievenbussen aan het gemeentehuis en het OCMW. Kinderen kunnen bij lokale handelaars kleurplaten vinden om in te kleuren. Als ze die in een Sinterklaasbrievenbus deponeren, maken ze kans op een van de tien geschenkbonnen. Daarnaast is er steun voor kinderen in armoede.

  1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
    PREMIUM
    GENT

    ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

    “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.